lauantai 28. maaliskuuta 2015

Foodie

Hyvin harvoin tulee kuvattua ruoka-annos. Paitsi jos se syödään jossain hyvin pittoreskissa paikassa ja annos on aseteltu niin kauniisti, että se suorastaan huutaa kameraa.
Tai jos lautaselle on päätynyt etämiehen riekkoa, jota odotan kuola valuen aina siitä hetkestä, kun se kaadetaan kuumalle pannulle... :)

No mutta, nyt mun omiin keitoksiin. Welcome to Ellis's kitchen! 




Meillä syödään hyvin usein perjantaisin pizzaa. Koska se on helppoa. Nopsaa. Hyvää. Perjantairuokaa. 
Mulla ei ole tarkkaa ohjetta taikinaan, mutta teen sen aina näin:

Laitan noin pari desiä vettä kulhoon. Kulho mikroon, vesi lämpimäksi ja lämpimään veteen puoli palaa tuorehiivaa.
Kun hiiva on sekoitettu, lorautan sekaan vähän oliiviöljyä, noin 1-2 rkl. 
Ripaus, noin 1tl,  suolaa. Sitten vehnäjauhoja niin paljon, kuin taikina tuntuu sopivalta. 
(En koskaan mittaa aineita, koska teen tätä niin usein, että tapa heittää ja lorauttaa on mulla selkäytimessä.)

Taputtelen taikinan ensin jauhoisilla näpeillä leivinpaperin päälle ja sitten kaivan kaapista tyhjän viinipullon, jolla kaulitsen loput. On meillä oikea kaulinkin! Mutta pullo sopii tähän mainiosti - eikä tarvitse tiskata...  ;)
Kaulitulle taikinalle tomaattipyreetä ja sen päälle runsaasti oreganoa. Sitten vaan täytteet - mitä nyt kulloinkin on. 
Tällä kertaa kyytiin pääsi jauhelihaa, pekonia, savukinkkua, herkkusieniä, ananasta, punasipulia, valkosipulia ja juustoa. Tämä herkku ei kauaa uunissa viihdy, noin kymmenen minuutin kuluttua saa pizzan nostaa pöydälle... Pizza saa vähän vetäytyä ennen leikkaamista... siinä voi ehtiä ripustamaan vaikka koneellisen pyykkiä (kuten mä tein).  Tai avaamaan viinipullon ;)




Tänään lautaselta löytyi uunikasviksia. Tähän komboon päätyi tänään perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, punaista paprikaa, keltasipulia, punasipulia ja valkosipulia. Pilkoin uunipellillisen näitä herkkuja pellille, lorautin päälle oliiviöljyä, ripauksen suolaa ja rosmariinia, sekä Provencen yrttisekoitusta. Uuniin muhimaan... 




Näiden kanssa syötiin tänään yrtti-valkosipulilla pintamaustetut pihvit, mutta yhtä hyvältä tämän kanssa maistuu kana tai kala. 




Earth hour on jo virallisesti päättynyt, mutta meillä se jatkuu niin kauan, kuin lämpökynttilät palaa... 





Tunnelmallista lauantai-iltaa!

Ellis



2 kommenttia:

  1. Pizza on kätevä ja helppo perjantaiherkku. Samalla tyylillä teen itsekin pizzataikinan. Uunikasvikset ovat myös niin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kyllä välillä on luovuus ruuanlaiton suhteen kovilla, kun miettii, mitähän tekisi. Joskus sitten taas ideaa pukkaa hellan ääreen enemmänkin. :)

      Poista