keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Goethe... eikun Ellis

Meinasin kirjoittaa, kuinka inhottava talvi on. Kuinka vanhassa talossa palelee ja leivinuunia pitää lämmittää.
Meinasin kiukutella huonoista keleistä, pöllyävästä lumesta ja pitkästä työmatkasta. Lumitöistä, jotka odottavat kotiin palaavaa pitkän päivän jälkeen. 
Olin vähällä ajatella, että kunhan viikonloppu tulee. Kunhan huhtikuu tulee. Ja niin edelleen.
Sitten muistin, jostain kaukaa, kuinka menimme luistelemaan kovalla pakkasella - lapset ja minä. Kuinka ihanalta kuuma kaakao maistui sen jälkeen - vaikka auto ei luistinradalla lähtenytkään enää käyntiin. Kuinka lämmin sauna sulatti palelevat varpaat ja teki poskista vieläkin punaisemmat.
Sinä talvena tapahtui muutenkin paljon merkillisiä asioita. Taikatalvi.
Ajattelin, miten tärkeitä pienet hetket on. Miten niistä kertyy muistoja, jokaiselle erilaisia ja yhtä tärkeitä.  
Hetkiä tulee koko ajan. Parhaat hetket eivät kerro tulostaan ennakkoon. Joskus ne viivähtävät pidempään, toisinaan vain pienen tuokion. Silloin huomaat sen vain siitä, että vatsa on kipeänä eilisen nauramisesta. Tai siitä, että tiskipöydällä on tyhjä viinipullo, lasit ja keksinmuruja. 

Ei elämässä ole varaa seistä pysäkillä odottamassa aina jotain muuta, parempaa. Silloin hetket lipuvat ohi. Elämä on tänään. Se on just nyt, tässä hetkessä. 

Eikä aina voi paistaa aurinko, mutta voi päättää, että sade tekee seuraavasta poutapäivästä vielä kauniimman. Tai lumipyry. ;)
Sitäpaitsi... aina, aina voi vetää villasukat jalkaan!


Ellis
PS. Osa marraskuun sivuista on postitettu ja toimitettu jo, mutta osa odottelee lisätilausta pienestä, uutukaisesta pakettikorttiarkista, jonka sujautin mukaan - ne kun pääsivät loppumaan, kun tilasin niitä vahingossa liian vähän... :)  22 kommenttia:

 1. Olipa ihana positiivisuusruiske tähän alkavaan torstaipäivään! Itse pyrin kyllä näkemään väsymyksen ja harmauden keskellä niitä positiivisia juttuja. Tästäkin torstaista tulle varmasti mitä ihanin päivä! Mukavaa työpäivää myös sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni <3 Monesti onkin just niin, että voi itse valita, miten asioihin haluaa suhtautua. Positiivisempi tapa on usein se helpompi, vaikka välillä kuinka ottaiskin keskushermostoon :D
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Kiitos positiivisista sanoista ja ajatuksistasi.

  VastaaPoista
 3. Upeita ajatuksia taas! Voi kun aina muistaisikin etsiä asioista myös ne positiiviset puolet.

  Ihanaa torstaita sinulle Ellis,blogiystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse <3 Ihanaa sunnuntaita sinnekin! :)

   Poista
 4. Olet aivan oikeassa! Välillä on helppoa ajautua näkemään vain ne asiat, mitkä on huonosti. Kuitenkin kaikesta löytyy jotain hyvääkin. Kiitoksia muistutuksesta :).

  VastaaPoista
 5. Ihana postiivinen postus! Ja sitä paitsi talvi ON ihanaa aikaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina <3 Juu, ainakin hetkittäin... ;)

   Poista
 6. Olet niin oikeassa :9 Ja kauniit ovat kuvasi <3

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja ajatuksia, niin totta joka sana. Tuli tuosta sinun luistelumuistelosta mieleen mieleenpainuva hetki mökillä viime viikonloppuna. Kun meidän tytsy 12 v ja poju 8 v pelasivat
  merenjäällä jääkiekkoa ja äiti kiikutti laiturinnokkaan kuumaa kaakaota ja keksejä lapsukaisille. Joissain perheissä on ihan normi juttu, että lapset viettävät aikaa keskenään, vaan ei meillä. Yhteistä säveltä löytyy harvakseltaan,mutta silloin kun sisarusten yhteiselo sujuu mukavasti,
  niin voi sitä onnen tunnetta mikä sydämessäni läikähtää <3

  Tunnelmallista torstaita Ellis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, tommoisia hetkiä pitääkin kerätä sinne sydämen sopukkaan... ne on niitä pieniä mutta tärkeitä onnen pisaroita, jotka kantaa huonojenkin päivien yli.

   Kiitos Teija ja ihanaa sunnuntaita sulle myös! <3

   Poista
 8. Ihastuttava kirjoitus ja osuit NIIN oikeaan!! Taidan palata tähän tekstiin vielä useasti <3

  VastaaPoista
 9. Olet niin oikeassa ! ihania kuvia.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ihanien sanojen saattelemana. Sitä huomaa joskus että nyt on se hetki, joka pyyhkii pois kaiken sen mikä aamulla ehkä suututti tai viime viikolla tai juuri äsken. Koska ne hetket jotka lämmittävät vielä jälkikäteenkin, tulevat kun vähiten odottaa. Juuri silloin, juuri nyt <3 On osattava nauttia hetkistä <3 Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti nina! <3
   Ihan totta tuo. Se ei oikeastaan tarvii olla edes mikään kummoinen asia, se voi olla yksi hetki, tunnelma, pienen pieni häivähdys, joka joskus riittää...
   Ihanaa sunnuntaita sulle myös! <3

   Poista
 11. Juuri näin, elämä on tässä, pieninä hetkinä ja positiivisena asenteena <3

  VastaaPoista