sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ruotsalainen työkalupakki, lentävä äiti ja muita sunnuntain tarinoita


Heippa!

Täällä on ollut tosi kaunis sunnuntai. Aurinkoa ja kevättä ilmassa siinä määrin, että löysin itseni orvokkipuuhista.
Tulin ostaneeksi orvokit perjantaina kauppareissulla, mutta koska eilinen päivä meni töiden merkeissä, ehdin orvokkien pariin vasta tänään. Niille löytyi hauska paikka vanhasta Ruotsin armeijan työkalupakista, jonka kannoin muutama vuosi sitten kotiin eräältä länsinaapuriin suuntautuneelta loppis-kiertueelta.
Ajattelin wörkkiä pakkiin pienen yrttimaan, mutta viihtyköön orvokit nyt ensin oman aikana pakissa. Eivät ne siinä koko kesää kumminkaan viihdy (hmm... kts. ed. post.).
Hukkaputkeenkin eksyi yksi orvokki. Ja päätyi kranssin paikalle ulko-oveen.
Mä olen jo jonkin aikaa kypsytellyt ja haudutellut mielessä, mitä kivaa keksisi äitienpäivään korttirintamalle. Joskus idea tulee puskista ja löytää tiensä paperille samantien, kun taas joskus asiat pähkäytyvät kauemmin. Ideavihkoon tuli viime viikon aikana jokunen ajatus, lause tai sana, jonka pohjalta lähti kynä piirtämään.

Ajatus superäidistä... en mä tiedä mistä se tuli. Kuvittelin äitihahmon lentämässä savupiippujen yllä lepattava superviitta niskassaan. Eikä mulla sen jälkeen ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin koittaa saada näky jotenkin paperille...
SuperMom - superäiti - on takuulla jokainen äiti, ainakin jossain mielessä. Ainakin omalle lapselleen.
Syntyi myös ajatus, että äidit ovat kuin timantteja. Kauniita, ikuisia, kovia, säihkyviä.
Siivet etsiytyivät yhteen arkkiin. Äidin siivet, joita ei voi aina nähdä, mutta jotka ovat olemassa, aina.
Äidin siivet suojelevat kaikelta. Ainakin melkein.
Kuvia en tullut napanneeksi näistä muista, mutta kiikutan tuotokset huomenna painoon, joten lopuviikolla niitä voi jo päästä kurkkaamaan - ja pian sen jälkeen tilaamaankin. :)

Sunnuntai-iltana lämmitän usein saunan. Siellä lauteilla on hyvä summata kulunut viikonloppu ja mietiskellä vähän tulevaa. Tuossa vähän aikaa sitten kävin lisäämässä puita kiukaan alle ja kohta onkin valmista.

Kivaa myöhäistä iltaa ja valoisaa huhtikuun viikkoa teille sinne ruutujen taakse!


Ellis

16 kommenttia:

 1. Hyvin passaa orvokit tuohon vanhaan laatikkoon ja superidea äitienpäiväkorttiin tuo taivaalla liihoittava superäiti! Miksi viikonloput menee niin nopeaan? Itseltäni jäi vielä muutama viikonlopulle suunniteltu juttu tekemättä kun aika loppui. No, onneksi ne työviikotkin kuluvat vauhdilla, joten mukavaa sellaista myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anni <3
   Sanopa muuta, täällä pohsin itsekin taas sitä, miten voi olla taas sunnuntai-ilta ja mihin se viikonloppu taas hurahti.

   Poista
 2. Orvokkeja kaipailin eilen itsekin, kun heiluin haravan kanssa etupihaa kuosiin. Niin kauniita ovat nuo istuttamasi, että taidan tänään kipaista orvokkiostoksille.
  SuperMom - todellakin! Huippuidea ja -toteutus <3 Loppuviikkoa ja muuta tuotosesittelyä odotellessa, halit sis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit on kyllä <3
   Tuote-esittelyt taitaa jäädä ensi viikkoon, kun en saanut niitä vielä. Jotenkin taas vähän liian monta rautaa tulessa. :D Halit sinnekin sis, palataan langoille asap. <3

   Poista
 3. Kaunista. Tuo farkuinen kori on aivan ihana. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Työkalupakkeja on täälläkin käytetty kukkien ja yrttien kasvatukseen. Tuo farkkupussi on ihan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakki onkin hyvä tuohon tarkoitukseen! Kiitos <3

   Poista
 5. Orvokit ovat ruukuissa täälläkin, mutta tuo pakki on aivan ihana juttu!
  Superäitikortti on mahtava :) Meistä jokainen tunnistaa siitä varmasti itsensä, viitta hulmuten pelastus-ja urotöissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 mä oon kyllä samaa mieltä, superäitejä ollaan kaikki!

   Poista
 6. Orvokit ovat kauniita ja kortin sanoma niin totta! Minä kyllä vähän olen kateellinen, kun teillä voi jo orvokit laittaa ulos. Meidän leveysasteilla on edelleen yöpakkasia, ja en ole uskaltanut viedä ulos mitään kukkia. Paitsi narsissit, jotka nuupahtivat jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Mä en ole kyllä koskaan näin varhain orvokkeja istuttanut, mutta hyvin on näyttäneet tuossa kuistilla pakissa viihtyvän.

   Poista
 7. Öh, meillä on joulukranssi vielä ovessa.. Onneksi puolukanvarvuista tehty ja hopeisella rusetilla koristettu tekele ehkä ei ole ihan NIIN jouluinen. Mutta voisinpa testata, menestyisikö meidän sinisessä ovessa orvokki:) Ja tuo superäiti, mikä ihana mielikuva, vinhasti totuudenperäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina <3 Ei kai haittaa, vaikka ovessa killuu joulukranssi - meilläkin on useampana vuonna ollut pääsiäisen tienoille asti juurikin sellainen ei-niin-jouluinen-joulukranssi.

   Poista