tiistai 6. syyskuuta 2016

Ei tehrä tästä ny numeroo

Täällä ollaan <3

Sillä vaikka elämä ottaa välillä puhutteluunsa, se pistää meidät silti kulkemaan eteenpäin. Niin on aina ollut ja taitaa olla vastaisuudessakin. Voi ihan rauhassa vaikka kompuroida, ei sittenkään ole kuin yksi suunta - eteenpäin.
Elämä on silti ihanaa - se antaa suolaisten kyynelten lisäksi niin paljon naurua ja kermakakkua, että eihän sitä voi olla rakastamatta. Se myös onneksi antaa kyvyn muistella ja nähdä valon pimeässä.

Mä olen aina tainnut olla sellainen, joka kulkee sydän kämmenellään. Siksi varmaan isästäkin oli luontevaa ja itsestäänselvää kirjoittaa. Välttämätöntäkin, vallankin sillä hetkellä kun tajusin, että kirjoittamalla mä prosessoin itselleni asioita ja teen niistä itselleni helpompia selvitä.
Mutta kun antaa itsestään, saa myös jotain tilalle. Se konkretisoitui, kun sieltä ruutujen takaa tulvahti tsiljoona sydäntä ja halia. Vetivät sanattomaksi ja toivat mukanaan sellaisen määrän lämpöä ja rakkautta, että niillä olisi lämmittänyt pienen puutalokorttelin. Isot ja maailman lämpimimmät kiitokset teille!! Kaikki viestit ja kommentit auttoivat ja lohduttivat, ne luettiin ja taas luettiin. Niihin palataan varmaan vielä monet kerrat ja ne todella saivat mut näkemään (taas kerran), miten upeita ja ihania ihmisiä siellä on! Olitte se lämmin viltti, jota tarvitsin harteilleni. Ja jonka onnekseni sain. <3
Kaiken tämän elämänmakuisen elokuun ja hautajaisjärjestelyjen, työn alkamisen ja muun touhottamisen keskellä minä aloitin uuden vuosikymmenen. Se on taatusti myös yksi vako, joka tässä elämän perunapellossa tulee jäämään mieleen. Se syksy, kun kaikki sattui peräkkäin. Se syksy, kun.
Miten voikin sen kaiken surun ja haikeuden keskeltä kummuta sellainen ilo ja onni, kun tajuaa, että eiväthän ne tunteet sulje toisiaan pois. Ja niin me iloittiin, juhlittiin ja nautittiin, niinkuin vain silloin voi tehdä, kun elää. Koko rahalla, koko elämän mitalla. Kaikki rakkaat ja parhaat mukana... isäkin omalla tavallaan. Mä olin näet päättänyt, että harjoittelen salaa isän haitarilla yhden kappaleen ja soitan sen juhlaväelle. Niinkuin sitten teinkin. Ei sitä ehkä kummoiseksi soitannaksi voi sanoa, mutta komppipuoli kyllä onnistui, eikä mun tarvinnut kahta kertaa kysyä, haluaisiko juhlaväki laulaa mulle Paljon onnea vaan... Niin mä sitten säestin itselleni tuvan täydeltä onnittelulaulun :D
Paellan, pöytäviinin ja kasaridiskon merkeissä oli hyvä ottaa vastaan puolen vuosisadan viisaus ja tajuta olevansa onnellinen omasta itsestään ja kaikista niistä, jotka jakavat mun kanssa tätä taivalta täällä. Voisiko sitäpaitsi olla ihanampaa ikää, kun voi viimein tajuta, että on viisastunut omista virheistään ja on jo aikoja sitten lakannut vertaamasta itseään muihin. Ei tarvitse haluta ja saada kaikkea, ei tarvitse suostua joka asiaan, ei tarvitse matkustaa jokaiseen maailmankolkkaan ja voi viimeinkin olla juuri sellainen oma itsensä kuin haluaa olla. Ja olla siitä vielä ylpeä, sopivalla tavalla. Elämänkokemus, tuo näkymätön cv, jota kukaan ei kysy, mutta joka meissä näkyy. Ja ikä... sehän on vain numeroita. :D
Vähän niinkuin Muumilaakson merkillinen juhannus, oli tämä minun elokuuni merkillinen elokuu. Rakas ja raskas. Ääripäitä ja suuria tunteita. En voi enää elää niitä hetkiä, mutta tulen kyllä muistamaan ne aina. Koko kirjon ja sateenkaaren molemmat kultatynnyrit.
Silti, vähän helpottuneena ja hyvilläni nostin tänään kasvot syyskuun aurinkoa päin ja vedin syvään henkeä. Ilmassa oli sekoitus omenaa, keltaisia lehtiä, syysleimua ja pihlajanmarjaa.


Ellis26 kommenttia:

 1. Siellä kyllä eletään niin vahvasti elämän makuista elämää ja hyvä niin! Ihana kuulla sinusta myös näin Bloginkin puolella. Itse olen huomannut iän karttuessa, että osaan nauttia paremmin hetkistä ja osaan myös pysähtyä. Eilinen onnenmuru oli minulle verkkainen metsäretki koiravanhuksen kanssa. Välillä kuljettiin hiekkatietä, välillä vain istuttiin kallio kupeessa ja ihailtiin maisemia. Lämmin onnitteluhalaus sinne vielä ja leppoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni <3 Ei elämä juuri kysele, mitä se eteen heittää - ja usein kai just samaan hetkeen sattuu monenlaista, se on vähän kuin räsymattoa kutoisi... välillä mustaa, välillä väriä. :)
   Ihania ja elämänmakuisia hetkiä sinnekin, ystäväni <3

   Poista
 2. Elämänmakuinen teksti! Paljon onnea näin jälkikäteen sinulle.

  VastaaPoista
 3. Näistä sinun teksteistä ja kuvista voi aistia valtavan elämänilosi, sellaisen ihan erityisen, voisiko sanoa lapsenomaisen uteliaisuuden ja seikkailunhalun, sekä heittäytymisen taidon. Osaat tarttua hetkeen ja elää täysillä tunteilla ♥

  Paljon onnea vielä sinulle uuden ja upean vuosikymmenen aloittamisesta! :) Samaa vuosikertaa näköjään ollaan ja vielä elokuun lapsiakin molemmat. Nimim. Ei enää keski-ikäinen, vaan mahti-ikäinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, kauniisti kirjoitit <3
   Sullakin on sitten puolivuosisataa täynnä - lämmin halaus ja paljon onnea, ihana!!<3
   Me mahti-ikäiset.. :D

   Poista
 4. Voi miten ihana kirjoitus siulta taas !
  Kauniita syyspäiviä, luja rutistus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Rutistus sinne Lappeenrantaan myös, lämmin ja luja <3

   Poista
 5. Lämpimät synttärionnittelut sinulle, ihanainen <3

  VastaaPoista
 6. Lämpimät synttärionnittelut ja lämmin osanotto!
  Joskus tulee paljon ja monenlaista lyhyessä ajassa, mutta sellaistahan se elämä on. Päivä kerrallaan. Halaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!
   Niin osuvasti sanoit - elämä antaa paljon ja erilaista, kaikki on kuitenkin vaan elettävä. Sitä se elämä on.
   Halaus sinne myös <3

   Poista
 7. Ellis, sydämestäni lähetän Sinulle osanottoni isäsi poismenosta ja samalla lähetän Sinulle myös onnea ihanien vuosipäivien kertymisestä. Ikä tuo paljon lisää hyvää; oivaltamista, viisautta ja kiitollisuutta. On suuri onni ja lohtu, että poismenneet kulkevat aina rinnallamme. Ja haluavat taatusti nähdä sieltä jostain, että muistamme myös olla onnellisia. Elämä jatkuu nimenomaan meissä. Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä Mieli! <3 Niin kauniisti ja sydämellisesti kirjoitit. Ja ihan samoin tuumin minäkin iästä. Tuntuu hyvältä olla just tämän ikäinen, tässä ja nyt.

   Poista
 8. Voi Ellis♥ Otan osaa suureen suruusi♥ Onnea uudelle vuosikymmenelle♥

  VastaaPoista
 9. Hyvää synttäriä ja syyskuun päiviä! Sinä olet kyllä niin ihana Ellis <3
  Haleja täältä Norjasta ja hei, tuo ensimmäinen kuva!!!! Wow!!! Katselin sitä kauan ja hartaasti - kirkas aurinko tummien pilvien takana - sitä on elämäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna <3 Halit tulivat heti perille tämän sun sydämestä asti tulevan kommentin myötä. Ja niin osuvasti sanoit kuvasta! En ollut osannut sitä niin ajatellakaan, mutta juuri niinhän se on - elämäkin <3

   Poista
 10. Ihana postaus! <3 Lämpimät onnittelut sinulle, sydän kämmenellä kulkevalle!
  Älä vaan ikinä siitä piirteestäsi luovu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Lupaan pitää siitä kiinni kaksin käsin.

   Poista
 11. Niin viisaita sanoja - ja kauniita kuvia! Paljon onnea ja iloa <3

  VastaaPoista
 12. Onneks nyt kuitenkin pikkasen numerookin teit/tehtiiin <3 Upeita kuvia sis! Niin kaiken kertovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, ed kommentti lähti miehen koneelta - mää täällä oikeesti oon, viipi siis ;D

   Poista
  2. No juu, vähän kuitenkin... ihanaa, että olitte mukana tekemässä! <3 Kiitos sis <3

   Poista
 13. ♥ lämpöisiä halauksia sinne ♥

  VastaaPoista