lauantai 29. syyskuuta 2012

Kauniin päivän kaalikeitto

Täällä on tänään näkynyt harvinainen valoilmiö... ihana päivä ilman sadetta!
Olen kotoillut koko päivän, ensin ulkona puutarhaa laittaen pikkuhiljaa talviteloille, sitten sisällä kauhan varressa... ja vähän muitakin kotihommia puuhastellen.



Olin varannut kaalipata-ainekset tälle viikonlopulle. Sitä kun tekee ison padan, siitä syödään sekä lauantaina, että sunnuntaina. Aamulla ei kuitenkaan ollut yhtään pata-olo. Sen sijaan alkoi tehdä mieli keittoa... :)
Lähes samat ainekset, iso kattila, ihana porina...

Keitto on siitä kiva ruoka, että se saa porista ja tekeytyä rauhassa hellalla - samalla voi itse touhuta lähimaastossa muuta.

Aluksi pilkoin kaalin ja laitoin sen kiehumaan. Jonkin ajan päästä kuorin perunat ja porkkanat, heitin ne keiton sekaan. Paistoin jauhelihan ja pekonin, tein lihaliemen ja lisäsin ne kaikki keiton sekaan. Mukaan vielä kämmenpohjallinen maustepippureita.
Lopuksi maistoin ja lisäsin himpan verran suolaa.
Ennen kuin soppa päätyi lautaselle, kipaisin vielä kasvimaalta persiljaa... en ole kaikkea vielä(kään) sieltä kerännyt talteen..



Meillä ei valitttavasti kaali ole ihan kaikkien perheenjäsenten parhainta herkkua. Nuoriso kyllä syö, jos on pakko ja muuta ei ole tarjolla, mutta tänään oli. Huominen synttärisankari, kuopus (kohta 16!) toivoi eräänä päivänä, että tekisin pitkästä aikaa cannelloneja. Pitihän nuoren herran toive toteuttaa, joten uuniin pääsi vuokallinen noita ihania täytettyjä isoja pasta-pötkylöitä. Hyvin kelpasivat nuorisolle, me etämiehen kanssa pitäydyttiin kaalikeitossa, jota menikin heti pari lautasellista mieheen...

Oho, olen muuten tainnut postata ruokajuttuja enemmän kuin koskaan aiemmin... Nou hätä, ei tästä mitään tapaa tule... Nämä mun kokkaukset kun on tällaisia tuiki tavallisia koti-koe-keittiö-kamaa.
Mutta huomenna täällä kyllä syödään kakkua, siitä oon varma :))


Nyt lähden tuonne kynttilänvaloon... kivaa huomista sunnuntaita kaikille!


Ellis the cook

PS. Taitaa tämäkin soppa päätyä patalappuun... :)

10 kommenttia:

  1. Ihanaa kaalikeittoa ja sopii just puutarhahommia päivälle. Mikä kaunis kaappi sinulla siinä ja hei, nuo ruokajutut ovat aina niin ihania, anna tulla vaan ja huomenna vilautat kakkua, jee!

    Kuule se mun keltainen sosekeitto on ihan simppeli stressipäiväkeitto, eli porkkanaa, purjoa, jotakin juuresta, perunaa, kasvislientä jauheesta (bio), currya ja pippuria ja kermaa 2 dl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta.. ulkona vietetyn päivän jälkeen mikään ei ole niin hyvää kuin kuuma keitto :) Ja tuo sun ohje kuullostaa niin hyvälle, että kokeiluun menee pikimmiten :))
      Kaappi on vuosia vanha löytö - oikeesti seinäkaappi, mutta meillä se nököttää tuossa olkkarin ikkunan vieressä lattialla...
      Kakku meni parempiin suihin ennen kuin ehdin kameraan tarttua :)

      Poista
  2. Rakastan kaalikeittoa...mies ei sitten tykkää yhtään...:)
    Pihalla vietettiin mekin eilen aikaamme. Nyt sopisi vaikka lumen tulla...:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalikeitto ja kaaliruuat yleensä on varmaan joko herkkuja tai inhokkeja :)
      Meillä on kyllä vielä niin paljon pihatöitä rästissä, että saisi niitä poutapäiviä vielä tulla muutamakin ennen lunta :))

      Poista
  3. Kiitos, maistui hyvältä! Sen verran hyvin kuvasit, että maun pystyi aivan tuntemaan;)

    VastaaPoista
  4. Me murin kans eile tehtii valtava satsi canneloneja eli jauhelihaaki meni 1.6 kg, ku tänää meil vietetää isäni synttäreit ♥ Tosiaa eile tein sen täytteen ja muru täytti ne miljoona cannelonia ja tänään loput aineet pääl ja uunii ♥ Nam on kyl torel hyvii ♥ Mun vanhemmat ei ol koskaa niit maistanu, ni ajattelin tehrä jotai uutta heil ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, cannellonit on hyviä.. tällä kertaa ne jäi nuorison herkuiksi. Kiva ajatus valmistaa cannelloneja synttäriaterialle :))

      Poista
  5. Meillä oli eilen norjalaista syysherkkua, lammaskaalia ! Nami ! Nuoriso ei tosin tykkää kaalista meilläkään ja vanhempi prinsessa valittikin jälleen kovaäänisesti moisen "vanhanaikaisen" ruuan laittamisesta ;) Itse tykkään kaalista sekä keitossa, kääryleissä, padoissa ja salaatissakin :D Hyvää lokakuuta sinne teille !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä onkin, että kaali ja nuo "vanhanaikaiset" pata- ja keittoruuat ei kuulu nykynuorison herkkuihin?? :) Kaali menee täällä patana, missä on paljon riisiä myös nuorisolle, mutta keitto jää kyllä jostain syystä meille aikuisille..
      Mukavaa lokakuuta sinne myös!

      Poista