lauantai 2. toukokuuta 2015

Denim Love


Sitä on vähän vaikeaa selittää. Enkä oikein osaa sanoa, milloin kaikki alkoi. Siitä on kuitenkin jo vuosia aikaa. Vähitellen huomasin, että rakkaus kasvoi ja sitten... eräänä päivänä tajusin, että olin lopullisesti mennyttä naista.
Denim <3
Muistan, kuinka reilut viisi vuotta sitten pakkasin ensimmäistä kertaa kaksi vanhaa matkalaukkua täyteen elliksiä: bägejä, patalappuja, pussukoita ja lähdin perhoset vatsassa Tampereen käsityömessuille.
Levitin pöytäliinan ja patalaput pieneen metrin puotiin, somistin seinät ja ripustin bägit roikkumaan vanhaan heinäseipääseen. Reissu ei ollut turha. Hieman hämmentyneenä ihmettelin, kuinka kassit ja patalaput kävivät kaupaksi ja ihmiset pyörittelivät päätään ja tuumailivat, voiko farkku noinkin taipua.
Seuraavana vuonna mukana taisi olla jo pari essua - ja ihana Viipi-ystävä pellava- ja neuleaarteidensa kanssa. <3
Sitten vähitellen mukaan astuivat kietaisuhameet, korut, matot ja mitä niitä nyt onkaan.
Rajaaminen on vaikeaa, sillä silloin kun idea iskee, pitää päästä kokeilemaan.
Joskus jutut jäävät prototyyppi-asteelle, mutta usein käy niin, että juttu vie mukanaan ja sitä seuraa useamman kappaleen kymmenen kappaleen erä.
Kassit, bägit, ovat kuitenkin ne, josta kaikki sai alkunsa.
Kerran yritin laskea, kuinka monta bägiä maailmalla seilaa. En osannut laskea, kun mitään niin tarkkaa luetteloa en ole pitänyt, vaikka toki useimmat kassit olen muistanut ja ehtinyt ikuistaa. Rottinkikahvaisia, nahkavyöhihnaisia, taskuilla tai ilman.
Vaikka tuotanto vähän rönsyilee, toivon, että niistä löytyy tietty tunnistettavuus, jolla ne mielletään elliksiksi. Ehkä se on tapa sommitella pitsiliina tai nauhanpätkä, ehkä tekstitilkku, jossa luvataan, että kyllä, tämä kassi tekee sinut onnelliseksi. <3
Jossain vaiheessa alkaa luonnostaan kaivata uusia tuulia. Niin kävi tässäkin tapauksessa - ja  niinpä mukaan alkoi eksyä vanhoja villapaitoja. Piloille pestyjä raasuja, joiden ainoa toivo oli saada uusi elämä vaikkapa kukkarona, lapasina tai no, miksei vaikka liivinä!
Nyt kuluvan kevään aikana muutama kulahtanut, vanha vaatekappale on kokenut muodonmuutoksen. Samassa, vähän boheemissa tai hassussa hengessä kuin muutkin jutut. Niin se tarina jatkuu.
Parhaimmillaan kaikki taitaa olla silloin, kun ompelukoneen vieressä vuoroaan odottaa valmiiksi suunniteltu ja leikattu bägi pitseineen ja nahkavyökahvoineen, pyykkinarulla kuivuu vanha, kutistettu villapaita ja kirppikseltä on löytynyt kasa tuunattavia vaatekappaleita odottaen vuoroaan.
No niin... tässä kävi taas näin. Oikeasti mun piti vain laittaa tänne pari kollaasia, jotka innostuin kasaamaan, kun etsin muutamaa tiettyä kuvaa. Mutta tästähän taisikin taas tulla melkein romaani.
Kiitos ja anteeksi :D

Ellis
28 kommenttia:

 1. Vappuaaton kemuissa oli paikalla 3 Ellis-bägiä, jokainen erilainen ja silti tunnistettava Ellis <3 Oisin lukenut pidemmänkin Ellis-romaanin ja katsellut lisää kuvia. Jatko-osia odotellessa halit sis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ellikset sentään! <3 Te ootte ihania <3 Kyllä mä sulle voi skriivata jatko-osat, teokseen jos toiseen. Saatkin alkukesällä vähän luettavaa, jos haluat.... :)

   Poista
 2. Ihania bageja. Oletko myynyt näitä Oulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! En ole Oulussa asti ollut myymässä, mutta onhan sinne saattanut kulkeutua bägi jonkun mukana vaikka messuilta.. :)

   Poista
 3. Tuotteesi ovat kauniin yksilöllisiä ja rakkaudella tehtyjä. Mukavaa sunnuntaita sinne ompelimoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, täältä ompelimon uumenista <3

   Poista
 4. Ja ihana romaani tulikin, niin mielelläni luin loppuun asti <3
  Kauniiden tuotteidesi kuvia on kiva katsella ja ihailla!
  P.S nettikauppa vaan pystyyn, niiin voisin minäkin yhden tilata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina <3 Varsinaista nettikauppaa ei ole mulla tällä hetkellä suunnitelmissa, mutta sähköpostitse tai facebookin välityksellä voi kyllä tilausta ja toiveita omaa bägiä varten antaa :D

   Poista
 5. Kyllä, ihania ovat!!! Kyllä tuollaisia kassela olallaan kantaisi iloisena ja vähän ylpeänäkin!

  VastaaPoista
 6. On nää kaikki niin ihania, ettei ihme että hävisivät vauhdilla myyntipisteestäsi!

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja! Kyllä olet kekseliäs!

  VastaaPoista
 8. Upeita ideoita ja hienoja toteutuksia!

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavia denim-juttuja syntyy käsistäsi. Niin ihana kun vaatteet saavat uuden elämän :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan persoonallisia toteutuksia!

  VastaaPoista
 11. Kyllä näistä kaikista Ellis-tyyli löytyy. Jatka vaan samaan tyyliin 😊

  VastaaPoista
 12. Mahtava tarina tekemisestäsi - kiitos kun jaoit sen. Sinussa on huikeaa luovuutta!

  VastaaPoista
 13. Sinä olet kyllä niin luova ja tuotteesi ovat ihanaa Ellis-tyyliä.
  Sinulta saamani patalappu on niin ahkerassa käytössä täällä meillä ja monet ovat sitä kyselleet :)

  VastaaPoista
 14. Voi, kyllä nämä sinun ihanuudet tunnistaa ihan missä vain! Muistan kyllä nähneeni näitä pari-kolme vuotta sitten Tampereen (?) messuilla, mutten silloin vielä seurannut blogiasi enkä ymmärtänyt moikata. Ihania, ihania. Mukava kuulla tarina näiden takaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3 Tulet kyllä heti nykimään, jos puodille eksyt :D Tosin messupuoti on tosiaan niin pieni, että moni on kävellyt sen ohi, vaikka on tullut ihan koordinaattien kanssa etsimään. Mutta, olisipa todella kiva tavata, jos Tampereen messuille eksyt taas!

   Poista