lauantai 9. toukokuuta 2015

Pienet kökkäreet keittiössä

Tervetuloa! Seuraa pieni hetki keittiössä syntyneiden tuotosten ihmettelyä.
Minähän siis kyllä leivon ja laitan, vaikka sitä harvemmin dokumentoin tänne blogin puolelle.
Kovin usein käy niin, että aikaansaannos on ihan kelvollista (joskus harvoin jopa hämmästyttävän hyvää) ja ehtii huveta ääntä kohti, ennen kuin kamera ehtii mitään ikuistamaan. Joskus taas käy niin, että keittiöpuuhailuja seuraa grande catastrophe. Onneksi kuitenkin harvemmin ja varsinkin, jos muistan olla leipomatta kääretorttua.

Viime viikolla silmiini sattui jostain netin syövereistä (kenties jonkun blogista? En millään saa päähäni, missä tämä ohje oli...) ihan liian helppojen ja terveellisten pikkuleipien ohje. Ajattelin, että koska ainesosia on kolme ja taikinakaan ei voi epäonnistua, on näitä pakko kokeilla.
Kävin ostamassa kaksi banaania ja Fazerin suklaapatukan, tummaa suklaata. Kaurahiutaleita meilllä olikin jo valmiiksi kotona. Siinä olivatkin kaikki tarvittavat ainekset. Sekoitin taikinan pikaisesti, etten vain ehtisi syödä suklaapatukkaa ennen sitä.
Sitten vaan kökkäreet pellille ja uuniin hetkeksi. Uunista tulikin pian ihana tuoksu! Noin vartin kuluttua nostin kökkäreet uunista, jäähdytin... ja maistoin. Maku on banaaninen, suklainen ja jotenkin hivenen terveellinen.
Kun sokeria ei ole, eikä mitään muitakaan mausteita, maku on tosiaan pelkästään ainesten makuinen. Mutta, jos suupalaan osuu kunnon murunen suklaata, ei voi valittaa... :D
Näihin voi suklaan sijaan tai lisäksi laittaa vaikka pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, Marianne-murskaa, mitä vaan, jota on helppo heittää sekaan. Kotiraadin mukaan "ihan ok" :)

Hyvää huomista Äitienpäivää!

Ellis <32 kommenttia:

  1. Varsin terveellisiä kökkäreitä. Noita täytyy ehdottomasti tehdä ja sitten popsia armottoman herkkunälän koittaessa. Mukavaa äitienpäivää huomenissa sinnekin :)

    VastaaPoista
  2. Niin on, ei ainakaan lisäai Just siinä toivossa mäkin aattelin, että jäis muutama "pahempi" herkku jäisi näiden avulla väliin. :)
    Kiitos ja hyvää äitienpäivää sullekin!

    VastaaPoista