torstai 1. joulukuuta 2016

Pannumyssy eli maailman helpoin pipo diy

Let me entertain you something..
Eilen illalla - no okei, melkein yöllä - mietin, minkälainen pipo mahtaisi olla kiva uutukaisen tummansinisen talvitakkini kanssa. Ajatuksen vaeltaessa katse osui keinutuolilla lojuvaan miesten villaiseen Gantin slipoveriin, jonka olin kiikuttanut kirppikseltä muutamalla eurolla.
Liivi oli kokoa XL, joten ensimmäinen ajatus oli ollut kutistaa sitä vain sen verran, että voisin pujahtaa siihen itse kylmänä talvipäivänä puuvillaisen nappipaitani kanssa.

Slipoveri jäi kuitenkin hiha-aukoista löpsöttämään, koska oli kuitenkin ollut miesten XL ja
näyttikin siltä, että siinä olisi ollut tilaa jonkun muunkin käsivarsille. Niinpä lämmike päätyi pyykkinarulta uudelleen pesukoneeseen. Tällä kertaa laitoin sen vähän lämpimämpään kylpyyn, joten kutistus oli kunnollinen, eikä mun tarvinnut enää edes miettiä itseni ahtamista liivin suojiin.
Kutistettu liivi oli odottamassa päätymistä lapasiksi tai tyynynpäälliseksi, mutta yhtäkkiä näinkin sen itseni päässä :D :D

Saksin reilun kokoisen neliön keskeltä liiviä niin, että resori päätyi pipon resoriksi - sopivasti.
Sitten vain ompelin "pannumyssyni" sivuilta ja päältä yhteen. Mikä ettei tämä teepannuakin lämmittäisi, mutta taitaa kumminkin tällä kahvikissalla olla enemmän käyttöä ihan vaan oman "pannun" lämmittimeksi.
Mummun vanha, pehmeä nahkatakki on ollut oivallinen ja pitkäaikainen tuunauksen ja kierrätyksen helmi. Nyt saksin nahkatakin jo aika repaleisesta hihasta pienen lappusen, johon piirsin tai oikeastaan poltin kolvilla lumihiutaleen. Vähän niinkuin oikeissa pipoissa, you know..? ;)
Tämmöinen siitä tuli!
Kaunista ja valkoista joulukuun ensimmäistä päivää!

Ellis
7 kommenttia:

 1. No nyt ei päätä palele ja nahkamerkki luo kummasti lisää "katu-uskottavuutta" :) Leppoisaa iltaa sinne Ellis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin! Minustakin nahkalätkä tuo just hyvän lisän pipoon :D
   Kivaa lauantaita Anni!

   Poista
 2. Ihana Leena ja ihana myssy, näin ihan livenäkin!

  VastaaPoista
 3. Nyt en kestä. Miksi jotkut on noin kekseliäisiä ja taitavia, että taikovat vaikka mistä vaikka mitä!

  VastaaPoista