keskiviikko 21. joulukuuta 2011

YökirkkoTulin tunti sitten kotiin yökirkosta, ajoin halki hiljaisen tienoon ja huomasin, että maa oli saanut valkoisen kuorrutteen. Tien päällä oli hiljaista, vajaan tunnin matkalla vain yksi vastaantulija. Hyräilin viimeistä virttä Maa on niin kaunis...

Ei nukuta. Yritan saada kierrokset alas syömällä hapankorppuja ja suunnittelemalla huomisen päivän ohjelmaa... menee taas tovi, ennenkuin tajuaa, ettei vähään aikaan tarvitse ajaa töihin.

Kynttilänvaloa ja sydänyönrauhaa...

Ellis

6 kommenttia:

 1. Kuule, näissä sanoissasi ja kuvassasi piili sellainen joulun lupaus, että tää ope jaksaa niiden voimalla tämän hektisen työpäivän aamusta iltaan ja vielä huomisenkin kourallisen työtunteja, kiiitos! Ja kun huomenna puolelta päivän suljen työpaikan oven, suljen myös työajatukset - ja annan siivouspuuskan puhuroida ja raivata ja putsata joululle tilaa kotona.

  Ansaittua ja elvyttävää lomaa rakas Ellis!

  VastaaPoista
 2. Minun on pitänyt monta kertaa käydä yökirkossa...täälläkin sellainen järjästetään, näin ennen joulua, mutta aikomukseksi on jäänyt...menisinköhän tänä vuonna...saapas nähdä.

  VastaaPoista
 3. Viipi: Kiitos!
  Tsempit loppurutituksiin sinulle ystäväni!! Minäkin jätin työasiat jäi yön tunteina taakse... nyt tosin availen pikkuoppilaiden tuomia suloisia lajakääröjä <3
  Ja siivous...se odottaa täälläkin, muta nyt tuntuu, että alkais löytyä puhtiakin :)

  Irmastiina: Yökirkossa on jotenkin hiljainen ja lämmin tunnelma. Pimeys on vieläkin pimeämpää yöllä ja tuntuu, että kynttiläkin valaisee yöllä enemmän...

  VastaaPoista
 4. Yökirkko kuullostaa jouluiselta! Ihana tapa hiljentyä ja rauhoittua joulun sanoman äärelle :)

  VastaaPoista
 5. Mulla oli tänään viimeinen työpäivä ja alkaa vihdoin iskostua sellainen todellinen joulufiilis sisimpään. Olen monesti miettinyt lähteväni yökirkkoon tai kauneimpia joululauluja kuuntelemaan, mutta olen niin herkkis, että vollottaisin silmät punaisena koko ajan... Tänään töissä kuului radiosta kun Cantores Minores lauloi "En etsi valtaa, loistoa" ja täytyi tosissaan nieleskellä, etten siinä kaikkien nähden alkaisi parkumaan!

  Voi ihanaa, tulee se joulu sieltä viimeinkin. :)

  VastaaPoista
 6. Marita: Yökirkossa on kyllä ihan oma tunnelmansa... lasten ja nuorten esittämään jouluevankeliumiin ei koskaan kyllästy, samoin kuin noihin ihaniin joulunajan virsiin... kauniita :)

  Ansku: Kiva, että sinäkin pääsit jouluvapaille.
  Tulee se joulu, sen minäkin olen tänään todennut... ja alkanut oikein odottaa sitä :)

  VastaaPoista