tiistai 21. helmikuuta 2012

Elämän tähtihetkiäElma, kohta 4 kk, viettää selvästi yhtä elämänsä tähtihetkeä.
On se ihana, vaikka loputon lattioiden pesu ja muu hulina onkin päivittäistä riemua.
Minä toivottoman huonona aamuihmisenä odotan kevään vaalenevia aamuja, että saisin itseni virkeämpänä ylös - aikaa kun tuo pieni ja kätevä emäntä vie aamullakin niin paljon kuin vain sitä on. Oon siis yrittänyt nousta, että ehditään piipahtaa ulkona ja juoda aamukaffeet yhdessä, Elman sumppi tosin koostuu lähinnä pentunappuloista, mutta yhtä lailla se odottaa sitä aamuisin kuin minä kuumaa kaffetta.

Muutenkin sellainen viikko, että ostaisin taas jostain niitä lisätunteja, jos vaan jossain myytäisiin. Tuntuu, että koko ajan olen hiukkasen jäljessä siitä, missä pitäisi olla ja mitä pitäis tehdä. Ja tiedän kyllä mitä haluaisin tehdä, jos vaan olisi aikaa ja jaksaisin kaiken työpäivän, pyykin, ruuan,... jälkeen. Ja kaikkien lumitöiden jälkeen. Niitä kun riittää lähes joka päivälle taas tälläkin viikolla.

Eilen olisi kyllä ollut piilokameran paikka, kun peruutin auton tienpenkkaan oman pihan kohdalla. Mun piti ihan vaan nopsasti siirtää auto pihaan takaisin lumitöiden jälkeen. Penkka imaisi auton kyljen ja ojanpuoleiset pyörät niin mukavasti syliinsä, että sain lapioida lähes puoli tuntia lunta penkan puolelta ja sitten, pienen maton avulla sain kuin sainkin taisteltua auton takaisin tielle. Huoh.
Aattelin, että onneksi naapureita ei näkynyt (vaikka mulla on tosi ihanat ja avuliaat naapurit), ei niidenkään tarvii ihan kaikkia mun tunarointeja tietää... tosin asian tiimoilta jäi penkkaan aika mittavat kaivaukset, joten taitaa olla mun iltapuuhat kaikille selvillä kuitenkin... :D

Saisi kevät jo mun puolesta tulla! Merkkejä on muutamia havaittu... eilen ihan selvästi tunsin ekaa kertaa sen kevään tuoksun, joka tulee, kun lumet alkaa sulaa ja räystäät tippua. Ja samalla hetkellä kuulin lintujen laulavan pihan puissa. Se oli kyllä jo aikamoinen lupaus se.

Tänään kotiin päin ajellessa tiet olivat sulat ja mut valtasi sellainen pääsiäisfiilis. Vaikea selittää... ehkä joku saattaa tunnistaa fiiliksen: suht. harmaa päivä, sulat tiet, ilmassa kosteutta ja vähän tuulta... se vaan tuntuu jotenkin keväältä ja erityisesti pääsiäiseltä :)
Kevään merkki sekin, että ensi viikolla on loma! Sitten, kun taas loman jälkeen ajelen töihin, onkin jo maaliskuu!!

Ihania tunnustuksia on tupsahtanut... jo aikapäivää sitten kauniista Sukkasillaan-blogista Sailalta, sekä ihanasta Hyvä mieli-blogista ja vielä tänään ihanaiselta Kirsikalta By Kirsikka-blogista! Kiitos teille, nämä tuovat kyllä hyvän mielen ja lämmittävät kaiken kiireen ja arjen keskellä!! Palailen näihin viimeistään viikonloppuna :D

Kaikille makoisaa laskiaisviikkoa ja kivoja kirkkaita talvipäiviä!

Ellis

6 kommenttia:

 1. Voi suloista Elmaa ♥
  Toivottavasti ehdit kiireen keskellä välillä vähän hengähtääkin ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, mikä kevätpostaus! Tätä lukiessa, meidän ikkunan takana kävi pari tipsua tsirpsauttamassa omat kevätviisuunsa ;) Tän fiiliksen kunniaksi on vaihdettava itsellekin jotain keväistä päälle, nyt HETI!

  VastaaPoista
 3. Voi senttäs ain kateellisena katson, pikkuse elman kuvii tääl ;) Kyl kait se kevätki sielt tulee, ku koko päivän on terassin katolt tippunu jääpaloi alas ja vesipisaroi. Linnut laulee kauniist jo mut lunt tul kyl pirust tänääki :)

  VastaaPoista
 4. Riitta: Kiitos <3 Elma on kyllä ihku!
  Nyt tulikin pieni hengähdystauko kiireeseen... meni nimittäin lämmitysjärjestelmä vähän epäkuntoon, talosta siis, ja jouduin jäämään tänään kotiin huolehtimaan talon lämmityksestä ja korjaajan tuloa odottamaan... elämä on!

  Viipi: Nyt kuuluu tirppujen laulu jo sisälle asti, kun täällä on muuten hiljaista :DD Se tulee....kevät!

  Johanna: Kiitos <3 Kyllä mustakin alkaa tuntua siltä, että kevät tulee... täälläkin tuli eilen painavaa suojalunta, mutta nyt räystäiltä tipuu vesi iloisesti :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin kuulin eilen sen "titityy, titityy"-huutelon! Se on ihan varma kevään merkki! :)

  VastaaPoista
 6. Anna V. : Niin on, sitä ei voi olla keskitalven hiljaisuuden jälkeen kuulematta :D

  VastaaPoista