maanantai 27. helmikuuta 2012

Blondin sohvaEnsimmäisen lomapäivän kunniaksi päätin heti aamupäivästä vähän möbleerata... sohva (ed. postaus) kun oli edelleen takkahuoneessa odottelemassa pääsyä ompelu/vierashuoneeseen. Piankos minä sen sinne... Niin, piankos!

Heti alkuunsa kävi selväksi, että sohva ei suoriltaan mahtuisi kapeahkosta oviaukosta. Jotenkin se pitäisi keplotella ja huijata sisään.
Tämä juttu ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin strömsössä... sohva jäi muutaman punnertamisen jälkeen kiinni tiskikoneen kannen ja huoneen ovenkarmin väliin. Minä pitelin toista päätä, neiti punatukka toista päätä ja Elma hääri assistenttina jossakin kaiken keskellä.
Aika äkkiä kävi harvinaisen selväksi, ettei sohvaa saisi huoneeseen ilman toimenpiteitä. Mutta ensin piti irrottaa tiskikoneen kantta sen verran, että sohva saatiin irti jumista.
(Tässä vaiheessa tuli taas mieleen, että on se hyvä, ettei tässä sentään oltu tekemässä mitään sisustusohjelmaa...)

Erinäisten työkalujen ja muutaman painavan sanan jälkeen sohva oli neljänä kappaleena ja huoneeseen siirtyminen onnistui.

Jotta sohvasta ylipäänsä on hyötyä, se kannattaa koota. Se ei ollutkaan ihan yksinkertaista. Pieniä holkkeja ja ruuveja oli ihan mahdotonta saada sovitetuksi takaisin yhteen ja ruuvit eivät tietenkään kiristyneet ilman puun sisään asetettavia holkkeja. Sitten tapahtui jonkinsortin välähdys... muistin ykskaks, että työkalulaatikossa on magneetteja. Tosi vahvoja sellaisia... puikkomaisia magneetteja. Löytyivät onneksi heti ja niinpä sain magneetin avulla pidettyä holkkia paikallaan ja ruuvit kiristyivät.
Sohva muistutti jälleen sohvaa ja minä paukuttelin henkseleitä, kun taas kerran ratkaisin ongelman ihan itte! Eikä aikaakaan kulunut kuin ehkä noin tunti... tai vähän reilu... :D

Elmaakin taisi vähän väsyttää moinen huushollin myllääminen, se löysi itselleen nokostelupaikan Ikean kassista, jossa kasa vaatteita odottaa pääsyään kirppikselle.
Anyway Elma is not for sale :D
Elman ottaessa siestaa minä otin kameran ja lähdin ulos aurinkoon.
Jäälle ei voinut mennä veden takia, mutta valohoitoa sai rannassakin...Muutaman kuukauden kuluttua täällä tuoksuu taas mäntysuopa ja matot kuivuvat tuulessa...
Sain kotimatkakaveriksi ystäväni Päivin ja vähän isomman elman, nimittäin Telman :D
Nyt saunan lämmitykseen... mukavaa maanantai-iltaa kaikille!

Ellis


13 kommenttia:

 1. Aika hulinalomapäivä sulla ollut.
  Mukava oli tavata ja ihana,että tavattiin lenkillä ja että sulla oli kamera mukana.

  Upeita kuvia sain Telmasta facebookiin - kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tosi näppärä olit sen magneetin kanssa! Naiset pystyy vaikka mihin, kun pakko on =o)

  VastaaPoista
 3. Päivi: No oli... vaikka taisi suurimmat energiat päivästä varastaa sohvaoperaatio. Kerrankin sattui kamera oikeaan aikaan mukaan, kiva, jos tykäsit kuvista :D

  Hanna: Näin on!! Mitä me ei osata, sitä ei tarvita... vai miten se menikään :DD

  VastaaPoista
 4. Kauniilla paikalla asutte!!

  Tuntuu aika tutulta tuo huonekalujen siirteleminen.....yritänkin tehdä sen ihan itsekseni, kun isäntä ei ymmärrä tällaista ollenkaan! :)))
  Vuosia sitten meiltä hajosi telkkari, ja korjaaja tuli katsomaan että mikä on vikana. Vähän ajan päästä hän kyseli, että siirrämmekö usein tv`n paikkaa?? Sain aika kiukkusen mulkauksen, ja siihen loppu ainakin tv`n siirrot!


  Suloista maanantaita!

  VastaaPoista
 5. Kirsikka: Meidän pikkukylä on kauniin järven rannalla, veden ääreen pääsee monelta kantilta kylää... se on ihan ehdottomasti tämän paikan bonus :D
  Minäkin yleensä hoidan siirtelyt omin päin, ei ainakaan kukaan voi tyrmätä ajatusta, kun huonekalut on jo siirretty. Tänään tuli kyllä mieleen, että tuota sohvaa en kyllä enää ikinä liikuta paikaltaan...
  Ihanaa maanantai-iltaa sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Voih, minä ottaisin heti tuon Elman! Miten koira voi olla noin söpö? Onko jo sisäsiisti?

  VastaaPoista
 7. Marita: Elma on kyllä ihana... ja myös justiinsa niin vallaton ja kuriton pieni riiviö piikkihampaineen, niinkuin vain tuon ikäinen pentu voi olla... mutta ihana!
  Ei ole vielä sisäsiisti, opettelee kovasti, mutta tää talvi vähän hidastaa tuota prosessia. Ja toisaalta, Elma on niin pieni vielä. Mutta kyllä on jo paljon "osumia" eli pissejä ja kakkeja tullut uloskin - ja iiisot kehut aina päälle, että ymmärtäisi, että näin pitää toimia :D

  VastaaPoista
 8. Onneksi sohva oli sellainen, että se oli yleensä mahdollista saada osiin! Minä oon ollu suurinpiirtein vastaavanlaisessa tilanteessa vanhan sivustavedettävän puusohvan kanssa, ja siitä ei irtoa muuta kuin se sivusta vedettävä kappale, joka ei kokonaismittoihin paljon vaikuta.. Sekin sohva on kyllä onneksi edelleen ihan istumakunnossa, mutta aika monta hikipisaraa sen eteen kyllä on vuodatettu.

  VastaaPoista
 9. Hah no on sul ollu kovaa meininkii, yleensä ku ajattelee et toi homma menee tost vaa ni sit ei varmastikka ni käy ;)Aina ovensuu on liian pieni, ku pitäis jotta tavaraa siirtää eri huoneeseen ja sit ihmetellää et mite se on alunperi sin saatukka. Upeet maisemat teil :)Tulen hakke ton ihanan elman meil, ei voi mittää :)

  VastaaPoista
 10. Voin niin kuvitella tuon sohvaähellyksenne! Ja magneettiriemun ;) Tosinaiselta ei konstit lopu kesken! Itse olen tomeroinut sohvan ikkunasta sisään, kun mitkään osituksetkaan eivät auttaneet. Hieman kärvisti, kun ikkunan puitteet oli maalattu ulkoa umpeen eli enste piti rupsutella maalarimokoman ällit auki ennenkuin päästiin itse sohvavääntöön :p

  Upeissa maisemissa päivää jatkoit ja varmaan hyvällä mielellä, kun sait homman kuiteskin taas hoidettua. Lomaihanuutta edelleen!

  VastaaPoista
 11. Eiks oikeesti kukaan haluaisi tuota Telmaa?? Telmahan on vaatimattomasti vain 60 senttiä säkä ja painoa 35 kg ja vähän sellainen vallaton alle vuoden ikäinen ;))))

  Telmahan on kuitenkin jo sisäsiisti :)))

  Ei vaiskaan. Elmahan on noissa kuvissa supersuloinen ja kummikoirissa(lapsissa) on juuri se hyvä puoli,että saa hellitellä, muttei tarvi kasvattaa.

  terv Päivi virallisesti Justus-vainaan ja Elmapennun kummitäti :)))

  VastaaPoista
 12. Elina: Sanos muuta!! Tuli itsellenikin mieleen, että jos tää olisi ollut vanha sivustavedettävä, olisi jäänyt siirtämättä :D

  Irmastiina: hyvä minä :)))

  Johanna: Just niin, mikähän siinä, että kun tosiaan erehtyy ajattelemaan, että ei tuossa mitään, pikku homma ja sitten joutuu tunnin-kahden jälkeen toteamaan, että olikin melkoinen urakka!
  Elma on kyllä melkoinen sydämen -(ja sohvan) valtaaja :D

  Viipi: Kyllä se palkitsee... se että onnistuu :D Voittajaolo :DD
  Lomaihanuutta teille myös!

  Päivi-kummi:Telma <3
  Telma voisi jakaa Elmalle vinkkejä, miten ulkona käydään pissillä ja kakalla... tai edes sanomalehden päällä :D noh, aikas hyvä osumaprosentti, mutta kaukana on vielä se aika, kun saa taas matot lattiaan... :D

  VastaaPoista