maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kahvila ihan kotikulmilla

Kun ei kerran hiihtämään pääse, istutaan sitten kahvilassa :)Ihan meidän kotikulmilla on ihana kahvila. Tiedättekö, sellainen "tule sellaisena kuin olet" -kahvila. Ihan huippua on, että sinne voi ottaa koiran mukaan!!

Tarjottavat on siellä vähän mitä sattuu, joinakin päivinä saattaa saada vaikka mitä hyvää, mutta toisinaan tiskit notkuu tyhjyyttään. Tänään vaihtoehtoja ei ollut montaa. Tai oikeastaan niitä oli tasan yksi: tänään sai valita mansikkarahkan kahvin kanssa, jos halusi. Joku ei ehkä olisi tämmöistä ottanut, mutta minäpä otin. Eikä muuten yhtään hassumpaa kahvin kaverina!Tässä kahvilassa on itsepalvelu. Erilaisia ja -kokoisia mukeja on tarjolla, joten kuppikoon voi valita ihan sen mukaan, miten paljon kahvia haluaa. Kahvin joutuu myös keittämään ihan itse, mutta on siinä se hyvä puoli, että se ei maksa mitään. Tai.. maksaa tavallaan; kahvin joutuu näet ostamaan kaupasta tähän kahvilaan tasaisin väliajoin, jos aikoo sitä saada juodakseen.

Pöytiä on kaksi. Toinen on sisällä ja toinen ulkona terassilla. Minä valitsin tänään terassipöydän, koska oli niin tavattoman komea ilma!Oli mulla seuraakin... Elma, joka kuunteli pää kallellaan kaikki pikkulintujen laulut ja toisaalta vahti mun rahkakupin tyhjentymistä.
Meillä on Elman kanssa diili: minä annan sille esipesuun mun rahkakipot ym. vastaavat ja se puolestaan lämmittää mua sohvalla iltaisin. Toimii!Koska ajattelin jo etukäteen istuvani kahvilassa jonkin aikaa, varasin mukaani vähän puuhaa...
Reilun tunnin, ison kahvimukillisen ja kahden farkkuparin saksimisen jälkeen oli farkkumattoprojekti nytkähtänyt halkaisijalta mitattuna noin 15 senttiä eteenpäin.
Tuulensuojainen paikka oli jopa ihan lämmin - olihan mulla kyllä musta takki, joka lämmitti mukavasti auringossa, mutta siis palelemaan ei päässyt.

Ehkä kaikkein parasta tässä kahvilassa on kuitenkin sen sijainti. Viisi askelta oman keittiön takaovelta ja olet terassipöydässä :)))

Tällaisia päiviä heti lisää!!


Aurinkoa viikkoonne!

Ellis <3 

16 kommenttia:

 1. Kiitos, kun vinkkasit;) Tosin meidän katukahvilassa olisi vielä tänään ollut liian kylmä, vaikka aurinko sinne suoraan puolet päivästä paistaa - siis silloin kun yleensä paistaa! Ja loistosopimus on teillä Elman kanssa;)
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihana olla kahvilla tuollaisessa paikassa ja vielä noin hyvässä seurassa ;D

  VastaaPoista
 3. Näin on Ellis, kotikahvila se parhaista on! Ihana postaus, kiitos Elita!

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitit alun, luulin todellakin että oli toinen paikka. :)

  Helsingissä töölön rannassa on nimittäin tuommoinen pieni Cafe Regatta kahvila, mutta siellä ei tarvitse itse keittää eikä ostaa kahvia. Maksaa kahvin ja leivoinnaisen saa santsata niin monta kuppia kuin haluaa ja koirakin saa oman vesikuppinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti maiju :))
   Pitääpä muistaa joskus piipahtaa Regatassa, hauskaa tuo, että koirakin saa oman kuppinsa :D

   Poista
 5. Tuohan on ihan täydellinen kahvila! ;) Ja ihana Elma, aina yhtä suloinen.

  VastaaPoista
 6. Ihana kahvila!
  Meillä Niilon kanssa samanlainen diili...:)
  Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Ellis♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo diilit on tosi hyviä ja toimivia!
   Kiitos, samaa toivon sinulle Irmastiina :D

   Poista
 7. Hahaa, ihana idea ja hauskasti kerrottu. Taas kerran hauskuus löytyy läheltä, kun vain osaa oikeasta kuvakulmasta katsella (- ja vieläpä halvalla) :)!

  VastaaPoista
 8. Ja onpas teillä hyvä diili ton koirulin kanssa! Kaverikin pysyy tyytyväisenä :) Ihq mopsuli <3

  VastaaPoista
 9. Eikö olekin :D Kiitti Arkimamma :))

  VastaaPoista