keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Green hour. Happy hour.


Olette varmaan panneet merkille saman kuin minä: kesä alkaa olla ohi. Jotkut työkaverit ovat jo saaneet raapia aamulla auton ikkunaa - meillä on sentään ollut sulat lasit vielä. Olen kyllä sen sijaan raapinut päätäni, kun olen miettinyt, pitääkö aamulla mukaan kaapata toppatakki, nahkatakki vai villatakki. Ja entäs hanskat? Iltapäivästä takkia ei ole tarvinnut enää lainkaan, kunnes taas salakavalasti iltakuuden jälkeen viilenee aika nopsasti.Olen viettänyt ilta-auringon vehreydessä vihreää hetkeä. Green hour. Nyt kolmatta iltaa peräkkäin... ulkoiluttanut ruohonleikkuria tämän kesän viimeistä kertaa. Hitaasti ja verkkaiseen kulkenut sen mukana pihan rinteet, notkot ja puskanjuuret. Huomannut, että vastaleikattu ruoho ei enää tuoksu samalle kuin alkukesällä. Ajatellut mielessäni, miten ensi keväänä otan lapion ja käännän ruohottuneen perunamaan muutamaa potturiviä varten, pitkästä aikaa. Ja suunnitellut, mihin kannan yrttikaapin, päättäen samalla,  että sen päälle tulee amppelitomaatti, jos amppelimansikkaa ei löydy.


Ehdin huomata, miten villiviini on muuttanut vihreät lehtensä punertaviksi. Viikon päästä ne ovat syvänpunaiset ja kahden viikon päästä niitä ei enää ole.Syksy kulkee tässä jo kovaa vauhtia, vaikka koittaakin naamioida itsensä päiväsaikaan kesäksi. Kolmen kuukauden päästä on tasan viikko jouluaattoon!Niin aika menee... vuodenajat vaihtuvat, niinkuin kukat ruukuissa tai takit naulakossa.
Nyt alkaa olla aika hipsiä pikainen koiralenkki, viimeisillä valoisilla minuuteilla... sitten mua odottaa lapasten teko :)
Juu, talvi tulee!

Ellis6 kommenttia:

 1. Välillä tuntuu että aika hurahtaa vähän liiankin nopeasti, huomenna on taas jo torstai! Nautitaan vielä hetki lämpimistä päivistä, ensi viikolla jo kylmenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Vieläkin suht lämmintä, aika ihanaa... toivotaan, että tää jatkuu ja jatkuu!

   Poista
 2. Niin se vaan tämä vuodenkierto menee - nyt lupailtiin ensi viikoksi jo viilenevää. Ei haittaa, kun ei vain sada koko ajan, sillä onhan meillä ollut kerrassaan upea syksyn alku. Ihania päivät, jolloin on aikaa pysähtyä katsomaan, missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivia ja kuulaita syyspäiviä täälläkin toivotaan, niitä vaan, niin tuntuu ehkä pimeneväkin aika mukavammalta.

   Poista
 3. Oikea potkukelkka! Ei ole totta! Ja niin pontevasti Elliksen saapas ja puutarhakäsineet siinä työn teossa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Oma lapsuuden potkukelkka, jolla koulua käytiin talvisin :) Vähän ruosteessa, mutta jotenkin niin symppis <3

   Poista