sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pesulantäti täällä hei!


Jippii! Nyt se taas selvisi... siis se, miksei meinaa ehtiä mitään ja miksi kaikki paikat aina välillä on täynnä kaikkea mahdollista nyyttiä ja nyssäkkää.
Ei se tietenkään johdu siitä, että olisin epäjärjestelmällinen ihminen tai tullut jotenkin hitaaksi iän myötä... nou nou! Muistin nimittäin juuri, että olen (tietämättäni) töissä myös pesulassa!

Juu-uh. Keväällä tein ekan havainnon tästä mun toisesta työpaikasta, mutta jotenkin olin unohtanut kesän aikana koko homman. Niin sen täytyy kuitenkin olla. Vai miksi musta tuntuu, että mä olen aina joko:
A. täyttämässä pyykkikonetta
B. nostelemassa vaatteita kuivumaan
C. viikaamassa (hahhah, tuolla ne on isossa kasassa korituolissa) pestyä pyykkiä
D. tuuppaamassa vaatetta pyykkikoreihin ja ihmettelemässä, miksi ne on taas täynnä...

Tällä kertaa pyykkikaaos on ihan itseaiheutettu, oon penkonut kirppiskamaa viikonlopun aikana ja yhtäkkiä on löytynyt peittoa, lakanaa, mekkoa ja takkia, joista pitää vielä selvittää, onko ne kelvollisia saamaan jatkoaikaa omassa käytössä vai saako ne hintalapun selkäänsä ja menolipun kirppikselle. Jokatapauksessa pyykin tarpeessa ovat, kun mytyssä ja rytyssä alakerrassa ovat marinoituneet jo jonkin aikaa.

Ja kyllä sitä pyykättävää löytyy ihan näistä päivittäisistä vaatteista, vaikka me nuorukaisen kanssa tässä arkea kahden nyt vietelläänkin.

Olipa silti kiva viikonloppu, lievästä sunnuntai-illan kotikaaoksesta huolimatta. Esikoinen tuli kotiin ja me vietettiin leppoisa "tyttöjen viikonloppu" villasukat jalassa. Retkeiltiin myös vähän metsässä ja siskon perheen saariparatiisissa. Paistettiin yöllä lättyjä, saunottiin ja nukuttiin pitkään.
Viimeisillä valoisilla hetkillä istahdin ompelukoneen ääreen pelastettuani ensin kirppiskasasta vanhat kalaverhot... niissä kun oli jotenkin niin tyynyyn sopivaa tukevaa ja vieläpä oikeanväristä kangasta. Toiselle puolelle farkkua ja korento - pikkutyyny valmiina syksyn sohvailuihin.

Arki kolkuttaa ovelle jo, mutta ette varmaan arvaa, mikä mun vielä odottaa? - Pyykit koneessa!

Mukavaa viikkoa!Parhain terveisin,
nimim. Alterego pesulantäti

19 kommenttia:

 1. Viikonloppuna olikin mahtavat pyykkäysilmat. Pesin myös monta koneellista ja sain vielä kaikki ulkona kuivaksi. Ihana korentotyyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vieläkin kuivuu pyykit ulkona, varsinkin näillä tuulilla. Meillä pyykkinarut on terassin toisessa päässä katoksen alla, joten sinne voi huoletta kipaista viemään pyykkiä sateellakin.
   Kiitos!

   Poista
 2. Hih! Don´worry, sama pyykkikaaos odotti minuakin, kun illalla kotiuduimme möksältä kotiin. Ekaluokkalainen poikani kysyikin minulta: Äiti, onko meidän pyykkikori ollut koskaan tyhjä???
  No, ei oo, vastasin :-) Lupasinkin Artulle, että jo tällä viikolla olen oikein reipas, niin saatamme
  nähdä vilauksen pyykkikorin pohjasta tällä viikolla. Arttua nauratti höpinäni :-)

  Tuo farkkutyyny saa sydämeni väpättämään, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyykin määrä taitaa olla vakio, aina sitä vaan riittää... :)
   Kiitos paljon, korentotyyny on omakin suosikki tätä nykyä!

   Poista
 3. Se on ikuisuusprojekti, tuo pyykkääminen. Ikinä ei tule valmista;)
  Kivaa viikkoa sinne - ja tuo kalatyyny on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä juuri se on! Kivaa viikonloppua ja kiitos! :)

   Poista
 4. No sitten kun lapset ovat lentäneet maailmalle tulee se pyykkikorin pohjakin näkyviin aika usein. Minä olen intohimoinen pyykkäri ja joudun usein odottamaan, että pyykkejä kertyisi koneellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa... ehkä tuo urheileva nuorukainen vielä pitää mun pyykkikorin melkoisen täytenä, mutta toisaalta, ihan kiva niin! Että siis on kotona ja tekee mulle pyykkiä ;)

   Poista
 5. Sudenkorento/kalatyyny, miten kaunis! Pyykkäystä kyllä riittää, joskus tuntuu ettei viikossa ole yhtään päivää ilman pyykkikoneen pyörimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mäkin muistan ajan, jolloin päivittäin sai pestä koneellisen. Ja jos ei pessyt, oli melkoinen pyykkivuori ihan muutamassa päivässä.
   Kiitos, kala-sudenkorentotyynystä tykätään kotonakin! :)

   Poista
 6. Niin tuttua tuo pyykkäys, täällä kun asustaa neljä urheilevaa ihmistä. :)
  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sitä vaan tuntuu riittävän, vaikka meillä ei enää asu kuin kaksi henkeä.
   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Mulla on kodinhoitohuoneen ovessa kyltti: Laundry, we are open 24 hours a day - free delivery. Siis meillä ei ole koskaan pyykkäri tyhjä vaikka kone pyörii ainakin kerran päivässä! Ihana kalatyyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut samanlaisella tekstillä varustettu kyltti, sen viesti on kyllä ihan totta! :)
   Kiitos <3

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kylläpä kuulostaa mukavalta teidän tyttöjen viikonloppu! Ja pitäähän sitä pesulantätinkin välillä rentoutua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava se olikin <3 Kyllä rentoutuminen on välillä ihan must! ;)

   Poista
 10. Sinä olet lukijana blogissani. Muutin blogini osoitteen, joten luultavasti se ei enää näy sinun lukuluettelossa. Sama blogi kyseessä, mutta osoite/nimi muuttui. Aiemmin Tarinataival-blogi on nykyään tällaisen osoitteen alla: http://kuralammikonkukkanen.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Pitääkin päivittää tieto. :)

   Poista