maanantai 15. syyskuuta 2014

Maanantai-illan vink-vink

Äkkimoikat kauniin syysmaanantain päätteeksi!

Menin tänään Lidliin hankkimaan jääkaappiin täydennystä ja kaikkien maitojen ja makkaroiden lisäksi kannoin kotiin (pihaan) muutamia syysvihreitä. Lidl on kyllä hauska kauppa. Sen lisäksi, että siellä oikeasti ruoka on usein edullisempaa, sieltä silloin tällöin löytää kivoja heräteostoksia. Niinkuin tänäänkin. 

Lajitelma pieniä, erilaisia havuja nojaili toisiinsa hedelmätiskin takana. Onneksi sattumalta huomasin ne, koska muistin siinä samassa, että keräsin viimeksi mökkireissulla pussillisen jäkälää, keppejä ja muuta luonnonmatskua syysistutuksia varten. Nappasin siis kolme pikkuista havua - tai yksi taisi olla jonkin sortin kanerva - mukaani. 
Kotona lykkäsin ikivihreät laatikkoon ja pieneen soikkoon jäkälän ja keppien kaveriksi. Pihan koristeomenapuusta nappasin vielä muutaman punaposkisen pampulan koristeeksi.
Havujen hintakaan ei päätä huimannut, näiden "istutusten" hinnaksi tuli alle 6€. 
Kovin isoihin ja massiivisiin ruukkuihin nämä eivät ehkä pienen kokonsa vuoksi sovi, mutta just passelit pikkuisiin laatikoihin ja purkkeihin.





Yhtäkkiä nämä mun viritelmät näytti jotenkin jouluisilta, joten onneksi samalla seinustalla kukkii toisessa laatikossa, keittiön ikkunalla, vielä vaaleanpunaiset pelargoniat - ja saavat kukkiakin niin kauan, kun kauniissa kukassa pysyvät :)

Tiistaita kohti...

Ellis

9 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä! Tosi kivoja kuvia sulla ja kiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja lämpimästi tervetuloa mukaan Tuitiina!

      Poista
  2. Ihanat istutukset! Lidlissä on kyllä edullisin hinnoin noita kasveja. Ei paljon kukkaroa rokota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oon aiemminkin katsellut Lidlin kukkia ja kasveja - ne on tosiaan edullisia. Tää taisi olla eka kerta, kun ostin sieltä niitä kotiin :)

      Poista
  3. Lidl tosiaan ON hauska kauppa :). Etenkin kun niillä on niin hauskat tv-mainokset. Mun mielestä hyvin keksitty.

    Ja voi miten suloinen toi jäkälä-havu-istutus. Mulle ei tullut joulu mieleen, mutta semmonen tuli, että oliskohan jo aika heivata kesäkukkaset johonkin. Ainakin ne ruskistuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis omia kesäkukkiani tarkotin... :D. Ettet luullu, että niitä sun pelargoneja :)

      Poista
    2. Niin on! Hauska kauppa siis! Se kalastusmainos on kyllä mainio! Ja don't worry, tajusin kyllä, ettet tarkoittanut mun kukkia, jotka nekin kyllä oikeesti ei varmaan kovin kauaa enää jaksa hengailla siellä ikkunalla... Ihmeen kauan kukkivat, mä olen laiminlyönyt hiukan jo niiden kasteluakin, kun yöt on jo niin kosteita. :)

      Poista