keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Eräänä arki-iltana


Tänään sain valmiiksi hihnaa ja solkea vailla olleen bägin. Olin miettinyt ja pähkännyt ison laukun kiinnityssysteemiä jo jonkin aikaa. Aikomus oli ensin tehdä laukusta niin pitkäkaulainen, että "ylimääräinen" osa kääntyisi läpäksi laukun toiselle puolelle, mutta sitten tajusin, ettei se toimisi näin isossa laukussa ollenkaan haittaamatta laukun käyttöä. Selitinhän varmasti tarpeeksi sekavasti? ;)

No, usein asioilla on taipumus ratketa itsestään, kun niille antaa vähän aikaa... niin taaskin kävi. Tänään oli hyvä ompelufiilis, joten työpäivän jäkeen ajattelin tehdä vielä pienen toisen työpäivän ompelukoneen kanssa. En ehtinyt kovin kauaa istua koneella, kun vieressä olevasta heinäseipäästä tippua kolahti vyö lattialle. Nostin sen ja... naps! Siinä se on! Sakset käteen ja vyö palasiksi. Nyt saa bägin kiinni, eikä koulukirjat sun muut paperit pääse karkuun.
Toinen pähkäily aiheutui hihnasta. Laukkua olisi kiva kantaa sekä olalla ja toisinaan taas se voisi olla kätevää pujottaa yli olan. Olin jo aiemmin purkanut vanhan, ohuen mutta tukevan nahkavyön. Sommittelin vyön hihnoja jos jonkinlaisilla ajatuksilla hihnaksi, kunnes tuli mieleen kokeilla, miten ns. korusolmu toimii vyössä ja laukun hihnassa. No toimihan se!
Nyt voi hihnaa säätää samalla tavalla kuin korunarusta tehtyä säädettävää kaulakorua, sen saa juuri siihen mittaan kuin haluaa!
Bägi matkaa Vantaalle huomenna, joten ehkä ensi viikolla kuulen ensimmäiset kommentit hihnan toimivuudesta käytännössä :)

Liimailin vielä ompeluksien jälkeen lisää Ellis-tägejä, pikku kortteja valmiisiin töihin. Messut ja joulumarkkinat alkaa hiipiä vääjäämättä lähemmäksi... kivaa taas vörkkiä myytävää.. miten mulla on sellainen tunne, että vielä marras-joulukuussakin tässä huushollissa lentää sudenkorennot??Yksi pikku juttu vielä! Työpaikan lounas! Se oli taas jotain käsittämättömän hyvää! Iso sydän meidän koulun keittiön "tädeille" <3Heillä on kyllä supertiimi - ja sen lisäksi hyvää tahtoa ja sydän paikallaan!
Seuraava teemalounas kuukauden päästä... saa nähdä, mitä ihanaa silloin on tarjolla :)

Kyllä tällä jaksaa kohti torstaita,

Ellis

13 kommenttia:

 1. Onpa I-H-A-N-A laukku! Ja mainiota, jos tuo korusolmu toimii tässäkin. Kun ittellä ainakin laukku pitää juurikin saada sekä olan yli että olalle. Riippuen siitä, kuinka pitkiä matkoja ja mitä laukussa milloinkin kuskataan. Ja ainahan naisen laukussa tavaraa on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Elina :) Joo, korusolmu tosiaan toimii! Tavaraa on täälläkin laukut täynnä, huh!

   Poista
 2. Sinulla nämä farkkujutut on aina niin inspiroivia ja ihania! Hieno laukku, pidän siitä miten osaat kauniisti yhdistää niihin pitsejä. Tykkään noista tägeistä, sinulla on kaunis käsiala.

  VastaaPoista
 3. Koskaan ei voi tietää, milloin ja mistä se ratkaisu kolahtaa eteen. Mutta että heinäseipäästä :D.
  Voi kun mullakin olis tollanen taikaseiväs. Sille olis käyttöä.

  Ja kyllähän sudenkorennoilla on joulunakin lentolupa. Siinä missä enkeleilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, annukka, heinäseipäästä! :D Se on vanhassa kuusenjalassa ja ihan paras tellinki kaikelle, mitä voi ripustaa :D M kans aattelin, että mulla voi ihan hyvin olla joulusudenkorentoja!

   Poista
 4. Upea kassi jälleen ja nuo tagit ovat persoonallinen lisä ompeluksien kylkeen. Voi kun meilläkin töissä saisi nauttia noin upeaa lounasta! Viikonloppu häämöttää jo, joten mukavasti sitä kohden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan, töissä kyllä osataan arvostaa tuota ruokapuolta... tänään meillä oli jauhelihakeittoa, sekin niin tavallinen arkiruoka, mutta kun sekin on tehty jotenkin niin maistuvaksi... on yrttejä sun muuta. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Ihana kassi, kyllä kelpaa! Ja nuo sudenkorennot on ihania... En ihmettele myöskään vaikka lentelisivät täällä pitkään :)
  saako teidän koululle tulla syömään ;D meillä on ollut keittiö remontissa ja syöty jotain lasagneten tapaista suurin piirtein joka toinen päivä - huuuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Juu tervetuloa syömään! Rempparuoka on onneksi väliaikaista, toivottavasti saatte pian remontin pois jaloista ja pääsette parempien patojen ääreen :)

   Poista