sunnuntai 15. toukokuuta 2011

NaapurissaMuutama päivä hiljaiseloa blogissa... torstaina ei bloggeri toiminut, joten hiljaiselo venähtikin samantien muutamaan päivään. Nimittäin viikonloppu vierähti naapurissa, Tallinnassa siis sekä työn että huvin merkeissä. Noh, töitä tehtiin vain menomatka (bussi&laiva) ja koko lauantaipäivä saatiinkin sitten nauttia ja kuluttaa kuinka kukakin parhaaksi näki ja koki.

Hyvän ystäväni ja työkaverini kanssa otettiin heti aamupalan jälkeen hotellilta suunta kohti vanhaa kaupunkin - kuinkas muuten!
Siellä hiukan sateisissa tunnelmissa löydettiin muutamia ihania pieniä puoteja ja pikku kahviloita. Turisti-matkamuisto-kirjoneule-jääkaappimagneetti-kauppoja kyllä oli paikoin vieri vieressä, mutta vähemmän niitä oikeasti ihania puoteja, joissa taiteilija itse kutoo nurkassa tai näpertää koruja.

Yksi aivan mainio tällainen pieni puoti löytyi jonkun ihmeellisen porttikongin takaa, pienen sisäpihan perukoilta. Muutama paikallinen taiteilija on yksissätuumin pistänyt puodin pystyyn. Sisään kun astuu, osuu ensimmäisenä silmiin isot kangaspuut ja niissä tekeillä oleva kangas. Takaseinä on täynnä hyllyjä, jotka notkuvat erilaisia lankoja ja siellä täällä puotia on asetelmia uniikeista käsitöistä. Nalleja, rintakrosseja, hattuja, kelloja...silmänruokaa niin paljon, ettei tiedä mihinpäin nälkäiset näkimensä kääntäisi.

En tiedä, osaisinko löytää tuota paikkaa ihan äkkiä sokkeloisesta kaupungista uudelleen, mutta onneksi tajusin sentään kysyä nettiosoitteen. Se löytyy täältä.
Valokuvattavaa vanha kaupunki tarjoaa yllin kyllin. Oonko jotenkin ihastunut kaikkiin porttikongeihin??
Hauskat kumisaapas-kukkaset olivat lastenvaatekaupan rappusilla :)

Tämmöinen matkalaukkutiski ^ löytyi yhdestä putiikista, laukkujen päällä oli lasitaso, josta löytyi kassakone ja muut kaupan tiskin tarpeelliset tavarat. Aika originelli ja hauska - toimi samalla aikas hienona sisustuselementtinä. Miksei voisi toimia kotonakin tuommoinen ratkaisu?

Blogia on tullut kirjoitettua - siis torstaihin asti - päivittäin aina vuoden alusta asti, siis siitä asti, kun sen aloitin :)
Jokapäiväinen kirjoittaminen ei ole ollut itse tarkoitus tai pakkopulla, vaan tosi kivaa ja antoisaa.
Eräänlainen päiväkirja, ei tokikaan mikään kovin privaatti, mutta anyway pieni katsaus päivän touhuihin ja tunnelmiin.
Omaksi iloksi.
Nyt varmasti näitä välipäiviä tulee jatkossakin toukokuun edetessä, tää kun alkaa olemaan hektisintä aikaa työmaalla. Sen lisäksi pihahommat vievät aikaa ja tarmoa. Mahdollisimman usein toivon ehtiväni kuitenkin tänne jotakin kertoilemaan sanoin ja kuvin, niin kuin ennenkin. Silloin kun siltä tuntuu -periaatteella, kuten jo alkuunsakin totesin.
Jotain uutta ulkoasun suhteenkin olisi kiva kokeilla, saas nähdä onnistunko :DHauskaa toukokuun puolenvälin tienoota ja alkavaa uutta viikkoa kaikille!
Ja ai niin... peukut ja varpaat ylös Suomen puolesta, jännä ottelu tiedossa!!!

Ellis

PS. Joitakin kommentteja on kateissa bloggerin toimintakatkon jäljiltä, mutta josko ne joskus palautuu...?

4 kommenttia:

 1. Tallinassa on todella ihania pieniä putiikkeja...:)

  Oikein ihanaa alkavaa viikoa sinulle..:)

  VastaaPoista
 2. Niin on!
  Kiitos, mukavaa viikon alkua sinulle myös :)

  VastaaPoista
 3. Juu, siltä näyttää, että käsityöläishelmipaikat ovat vetäytyneet turistihärpäkkeen tieltä pienille kujille ja pihan perille. Hieman sitä kulkee ja kurkkii aralla mielellä ovista ja porteista sisään, ettei vaan astu kenenkään yksityisyysvarpaille - toisaalta jos ei etsi ja uskaltaudu, jää paljon ihanaa kokematta. Mennyt käsityöläismaailma muuttuu todeksi ja nykyisyydeksi yhdellä rohkealla ovenavauksella, suosittelen!
  Tosin vieläkin välillä mietin, oliko se taannoin kohtaamani sadunomainen mummo totta vai satuhahmo sen sokkeloisen käytävän ja rapistuneen oven takana ... kynttilän valossa ostin hänen käsistään syntyneen rintaneulan todistusaineistoksi. Lumottu hetki ja lumottu paikka, johon tuskin toistamiseen osun takaisin, vaikka haluaisinkin. Sinä fiksu selvitit yhteystiedot - minä fiilistelin itseni jotenkin ovesta ulos.
  Halikiitos blogistasi! Piipahdus tai viivähdys täällä on päivän parhautta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ystävä rakas ihanasta kommentista ja kauniista sanoista!
  Vaikka itselleni kirjoittelen, tuntuu toki mukavalta, että joku muukin näitä höpötyksiä lukee ja täällä viihtyy :D

  VastaaPoista