tiistai 26. heinäkuuta 2011

KirjopyykkiäTänään oon pessyt urakalla pyykkiä. Lakanat vaihdettiin, mutta koneeseen pääsivät myös nää riemunkirjavat tyynyliinat ja yksi pussilakana, jotka löytyivät sunnuntaina huutokaupasta huutamastani isosta lakanalaatikosta. Ihan huippuja retrojuttuja! Muutama lakana - yhtä kirjava - odottaa vielä koneessa ripustajaansa.
Laatikko oli suuri ja painava, eikä mulla ollut aavistustakaan muuta kuin muutamasta ylimmästä päällepäin näkyvästä lakanasta. Laatikon uumenista löytyi tämän kirjavan lastin lisäksi muutama pellavaliina sekä parikymmentä käsinvirkattua (reunapitsit) ja monogrammein varustettua tyynyliinaa/lakanaa.
Joskus harvoin sattuu näitä ihan kummallisen ihania yllätyksiä ja löytöjä...

Huomenna täällä pestäänkin sitten valkopyykkiä :D
Mutta... ennen sitä on käytävä vähän nukkumassa!
Kauniita unia kaikille,

Ellis

6 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat löydöt!!Ihana kuva!!terveisin romulyyli-riitta

  VastaaPoista
 2. Mahtavat löydöt minustakin...aivan ihanat tyynyliinat...☺

  VastaaPoista
 3. Kiitos :D
  aika hauska kokoonpano tuolla pyykkinarulla on nytkin roikkumassa, erikokoisia ja -sävyisiä valkoisia pitsein koristeltuja tyynyliinoja...

  VastaaPoista
 4. Olin yhden ja ainoan kerran huutokaupassa kymmenen vuotta sitten. Sanoin Hannalle, että lähden vain seuraksi, enkä varmasti huuda mitään. No, siellähän mä huidoin käsi pystyssä ja huusin itselleni kaikkia mahdollisia romulaatikoita. Yksi sivusuun mennyt vanha munakello harmittaa vieläkin.
  Tuollaiset aarrelaatikot on just parhaita!
  Viime syksynä mun mies meni "vähän katselemaan" yhteen paikalliseen huutokauppaan ja palasi pakettiauton perä täynnä vanhoja huonekaluja. Tuolla ne nyt odottaa kunnostusta...

  Mahtavia väriläiskiä nuo retrolakanat!

  VastaaPoista
 5. Hih, huutokaupassa joskus innostuu, vaikka olisi päättänyt etukäteen vaan kattella.
  Mullakin on joskus jäänyt harmittamaan joku yksittäinen, pienikin asia, joka on mennyt sivu suun. Viimeksi suututti oikein kunnolla, kun olin ajatellut huutaa - ainakin yrittää- sellaista vanhaa nahkalaukkua, vähän isompaa käsilaukkua. Ihanan patinoitunutta vanhaa nahkaa, pehmeä jne...
  Sitten joku nainen tarjosi heti 8 euroa ja mitä teki meklari?
  Kysymättä korotuksia tai sanomatta sitä "ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta.." vaan tylysti pamautti nuijalla kaupan kiinni. Mulla jo oli käsi ylhäällä huutoa varten, mutta enpä ehtinyt. Meklari joskus tekee noita ylläreitään ja sehän nyt oli VAAN vanha laukku, mutta.....mrrr. Joten ymmärrän hyvin harmituksesi vanhan munakellon suhteen.

  VastaaPoista
 6. Kauniilta nuo sinun pyykkisi näyttävät, mikä sen parempaa kuin raikas pesty lakana tai tyynyliina. kiitos kommentistasi Männiköllä :)

  VastaaPoista