perjantai 22. heinäkuuta 2011

Antistressed evening

Tänään on ollut varsinainen helteiden helle. Ilma on kuumaa, asfaltti väreilee ja linnutkaan eivat jaksa laulaa. Ihmiset kerääntyvät rannoille tai varjopaikkoihin viileyttä etsimään. Tänään rikotaan taas kesän helle-ennätyksiä.

Mitä tekee Ellis?
Se hyppää etämiehen polkupyörän päälle ja vanteet vipattaen polkaisee matkaan. Meinaa läkähtyä hengiltä, mutta polkee polkee, kunnes pääsee kauppakeskuksen viileyteen. Siellä se kiskaisee kylmän mansikkapirtelön ja kuuman kahvin, jutustelee työkaverin kanssa kuulumiset koko kesän edestä, löytää itselleen uskomattoman upeat rasvanahkaiset pitkät saappaat (jotka eivät ole alessa, joita hän ei onneksi osta, koska on polkupyörällä liikkeellä ( huh!)).
Sitten se suorittaa hikisen urakan takaisin samaan suuntaan ja raahautuu lopulta puolikuolleena polkupyörän kanssa etämiehen kotipihaan, sieltä suihkuun ja sohvalle palauttaville pikatirsoille. Takana 25 pakahduttavan kuumaa kilometriä. Jalat, kädet ja t-a-k-a-p-u-o-l-i hyytelönä.

Voisihan sitä tietenkin hiukan viileämmän päivän valita näille ex tempore-päähänpistoille. Mutta ajatus leppoisasta ja virkistävästä pyöräilystä ei jätä rauhaan ja sitten kun sadan metrin polkemisen jälkeen tajuaa, että on ihan vähän liian kuuma tähän hommaan, ei voi millään kääntyä takaisin. Pyörän sarvet eivät käänny, koska se pää, joka niitä sarvia puristavia käsiä komentaa, on niin pahuksen härkäpäinen. Huoh!
En koskaan ikinä enää tänä kesänä koske polkupyörään. En omaani enkä kenenkään toisen.

Mutta nyt illan tullen alkaa jo hymyilyttää koko reissu. Reidet huutaa, huomenna ehkä vielä kovempaa. Jokunen gramma on pakosti laihduttu tänään, niin paljon on hikoiltu. Ihanaa työkaveria oli mukava treffata - ja olihan se pirtelökin ihan hyvää, kahvista puhumattakaan :)
Kamerakin oli repussa mukana, olin ajatellut ajella kaikessa rauhassa ja nappailla välillä kivoja otoksia matkan varrelta. Mutta tuskissani ja kuumissani en voinut kuvitellakaan pysähtyväni valokuvaamaan yhtään mitään..

Illalla päädyttiin kaupungille syömään, Amarillon mausteiset ja rapsakat ruuat sopivat tämän kuumuuden kaveriksi mainiosti. Jälkiruuaksi saatiin jotain tosi herkullista: Radio SuomiPopin ulkoilmakonsertin alueen ulkopuolelta löytyi kiva pieni alue, jonka ihmiset olivat löytäneet. Sinne mekin löydettiin. Ja nähtiin suht. läheltä lavalle aivan mainiosti.
Happoradio pani parastaan tunnin mittaisen session... ei yhtään hullumpi päätös tälle päivälle.


Loppuun vielä kuvat eilisistä ja ainoista ale-löydöistäni, jotka olivatkin -kuinkas muuten - normaalihintaiset...
Mutta tosi hyvät jalkaan ja ilo silmälle myöskin. Mun ongelmajalkoihin ihan mahtavat. Koeajoin tänä iltana popottimet - ei rakon rakkoa tai hiertymää. Ihan parhaat, riekerin antistressit.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Ellis the Biker

7 kommenttia:

 1. Päiväsi kuulosti niin mukavalta! Ja se on totta, miksi ne pyöränsarvet eivät vain käänny takaisin! :D

  Hienot kengät olet löytänyt, tykkään!

  VastaaPoista
 2. Auts, pelkkä ajatus pyöräilystä tällä säällä ottaa mun pumpun päälle! Omat maximi liikkeet ovat tänään olleet laiturin portaat alas ja ylös ja siinä välissä vilvoittavaa kelluntaa. Noi kengät on kyllä waudet!

  VastaaPoista
 3. Kävin kans juoksemassa. Kuvittelin, että aamulla olisi jotenkin viileää - ei ollut!

  Tosi nätit kengät, joten ei se sun pyöräilyreissu suinkaan turha ollut :)
  Tiina

  VastaaPoista
 4. Tuo on just niin sinua :D
  Saisit vähitellen tulla kotiopäin - vatut huutaa pensaissa poimijoita ja siellä on tosi tylsää yksin!

  VastaaPoista
 5. Hoppatossu: Juu, joskus sitä voisi olla vähän periksiantavaisempi - etenkin itselleen... mutta kun on itsepäinen niin sitten on :)
  Päivä oli jokatapauksessa mukava, kenkineen päivineen!

  Viipi: Mun on ottanut tänään reisilihasten päälle, ihan kunnolla. Ja toinen polvi alkoi heti kiukutella. Kun on muutaman kuukauden liikuttamatta itseään mihinkään suuntaan (urheilematta), kannattaa tosiaan vetäistä heti ekana tuollainen luulot pois-lenkki kunnon maitohapoilla höystettynä. Ei tarvii nyt muutamaan päivään taas tehdäkään mitään...
  Kengät sentään lieventää vähän, ovat niin mukavat jalkaan :D

  Maitolaiturin Kyllikit: Totta, tänäkin aamuna jo heti 9 jälkeen 26 astetta... Tropiikissa taidetaan olla.
  Ja ainahan sitä naisihmiseltä löytyy syy ostaa (ainakin) yhdet kengät :D
  Pitkät ihanan krouvit rasvanahkasaappaat näin kaukaa tänäänkin kauppareissulla. En uskaltanut mennä ihan lähelle..

  Päivi: Niin on, tunnet kyllä mut aika perusteellisesti. Huomenna, huomenna kotia kohti. Ostin tänään uuden marjaämpärin (*vink vink* - milloin mennään?)!

  VastaaPoista