torstai 21. heinäkuuta 2011

Yhtenä iltana

Jonkun kerran kesässä tulee se tunne, kun ymmärtää, mikä on pakko olla perimmäinen tarkoitus legendaariselle lausahdukselle "Suomen kesä".
Se on jotain, mitä on vaikeaa pukea sanoiksi. Siksi en edes yritä.
Kuvat kertokoot puolestaan.

Sen verran kuitenkin avaan, että jotenkin ikiaikainen olo tuli, kun vene hiljalleen hyrisi kirkkoniemen ohi (löydätkö eräästä kuvasta puukirkon, sen tornin silhuetti piirtyy kauniisti puiden latvojen tasalle?)
Haluaisin kertoa senkin, miltä järvi tuoksui, kun se toi jostain kauempaa tervan tuoksun. Sitäkään en osaa pukea sanoiksi, se on vain kuviteltava ja koettava.

Kalastuksesta vielä sen veran, että olen lapsena ollut tosi innokas pieni kalamies. Narrannut isojakin vonkaleita Kallavedellä. Nykyään aina vain harvemmin tulee lähdettyä kalaan. Ja silloinkin riittää, kun saan istua onki veneen pohjalla tai sylissä. Ja jos kalastan, homma hoituu useimmiten catch and release- meiningillä. Kalat kiittää.Näihin kuviin ja tunnelmiin,

Ellis

Edit. Oli ihan pakko lisätä vielä tämä ao. kuva. Sen oli tarkoitus päästä postaukseen mukaan, mutta jäi vahingossa pois.

10 kommenttia:

 1. Kaunista, oliko kuvat kaikki Kallavedeltä? Olen ollut Kallavedellä yli 35 vuotta sitten viimeksi. Nyt pe aamuuna ajamme ekaa kertaa Tuusnimeen, kauhistuttaa jo matka Espoosa 5 tuntia, apuuva!!!!

  VastaaPoista
 2. Ihania rauhallisia kesäkuvia!

  Aurinkoa päiviisi...☺

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia ja upeaa tunnelmaa,

  VastaaPoista
 4. Samantapaisissa tunnelmissa olin itse Puulalla miehen kalakaverina ja tunnelmaa, tuoksua ja ääniä on todellakin vaikea pukea sanoiksi!
  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Tiedän tuon tunteen ja se tulee useimmiten juuri silloin, kun on vesillä. Sellainen pysähdys, jolloin hengittää keuhkot niin täyteen kuin pystyy, katsoo vain hiljaa kaukaisuuteen ja sydän kehrää. Parhaimmillaan tuo Suomen kesä on silloin, kun sitä ei pysty kenellekään selittämään. Sellaisista hetkistä ei millään malttaisi poistua!

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. Ohoh, mitä kuvia! Tuo veteen heijastuva linnunlento kertoo hetkestä kaiken. Eikä yhtään vähempää puhu nuo muutkaan kuvat. Kiitos näiden näkymien jakamisesta - luulenpa, että tähän postaukseen tulee palattua marraskuun läpiharmaina päivinä. Ihan vaan muistuttamassa itseä siitä, että toivoa on!

  VastaaPoista
 7. maiju: Kuvat eivät olleet Kallavedeltä, vaikka siellä olen lapsuuteni kesinä suurimmat kalat narrannut, siellä oltiin kesälomien kohokohdat, tädin mökillä :)
  Tämä on Kuorevesi-järvi.
  Ihanaa matkaa teille Tuusniemelle, kyllä se pitkäkin matka hyvin sujuu, kun poikkeaa välillä tauolle :)

  Irmastiina: Kiitos Irmastiina - ja aurinkoa sinunkin lomapäiviisi!

  Päivi: Kiitos :)

  Riitta: Kiitos :) Niin on. Onneksi kuvat kertovat sen, mihin sanat ei pysty.
  Ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

  Ansku: Kiitos :) Oot ihan oikeassa. Noissa hetkissä voisi olla mittamattoman ajan...

  Viipi: Kiitos :) Nämä kesämuistot on tallennettu tuoksuineen ja lämpöineen...niihin on hyvä palata, justiinsa silloin marraskuussa.

  VastaaPoista
 8. Näissä maisemissa voisin viihtyä.

  Eilen ukkosen ja rankkasateen jälkeen oli omalla mökillä sellainen epätodellinen fiilis, kun aurinko helotti rannan trooppisen kuumaksi ja kosteus leijui ilmassa. Monenlaista mahtuu meidän kesään!

  VastaaPoista
 9. Hyvää viikonloppua, toivottaa romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 10. Maitolaiturin Kyllikit: Niin mahtuu...tänäänkin olo ulkona on muistuttanut lähinnä huonosti lämmitettyä saunaa :D
  Mutta on näitä lämpötiloja mukava muistella sitten taas lumitöitä tehdessä :)

  Riitta Sinikka: Kiitos, oikein hyvää viikonloppua myös sinulle romulyyli-Riitta :)

  VastaaPoista