maanantai 2. joulukuuta 2013

2. luukku: Vanha, vanha villapaita - vol.1.

Vanha villapaita on ihana, pehmeä, kaunis ja ekologinen materiaali käyttää uudelleen.
Tämä vanha Benettonin hupparimallinen villis löytyi kirpparilta yhdellä vaivaisella eurolla!
Heitin sen koneeseen 60°, jossa se huopui ehkä vähän liikaakin. Luulen, että 40° olisi riittänyt ja siitä olisi jäänyt vielä vähän pehmeämpi.
Mutta huopunut mikä huopunut. Valmiina uusiokäyttöön!

Tälle paidalle on suunnitelmissa muutama pieni juttu, mutta näin alkuun sen toinen hiha päätyi pullonlämmittimeksi.
Huovutettu, kutistettu villapaita on siitä hyvä, että sitä voi saksilla leikata ilman, että se alkaa purkautumaan.
Huppua kiertävän nyörin kiedoin pullonkaulaan.Jos joskus kyllästyn tähän, voin käyttää hihan uudelleen. Siitä saa kädenkäänteessä vaikka ranteenlämmittimen leikkaamalla peukaloviillon sopivaan kohtaan :)

Muuten tänään on kaivettu lumikola autotallista - lunta on tuiskuttanut niin, että alkaa näyttää jo ihan joululta :) Nyt täällä vietetään leppoisaa iltaa nelosen hassun ja romanttisen elokuvan kanssa...

Huomiseen,

Ellis6 kommenttia:

 1. Ihanaa aloittaa päivä joulukalenteriasi lukien! Kiva idea vanhan kauniin villapaidan uusiokäytöstä. Olet kyllä todella kekseliäs tytsy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anni :) Mä metsästän näitä vanhoja muiden hylkäämiä villiksiä aina kirpparilla käydessäni. Ihan kaikki villapaidat eivät kutistu, vaikka miten pesisi, mut tietyntyyppinen, pehmeä villa kyllä kutistuu hyvin.

   Poista
 2. Nythän mä tajusin, että tartten just tohon tyyliin tehdyt ranteenlämmittimet.. ;) Kiitti ideasta. Ja tuli ihan kamala hinku kirpparille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Eikun kirpparille... :) Ja rannekkeet on tosi nopeet ja maailman helpoimmat tehdä, ei oikeestaan tarvita muuta kuin sakset, jos ei halua koristella mitenkään :)

   Poista
 3. Minä kaivoin juuri eilen esiin yhdestä vanhasta ja huovutetusta punaisesta villapaidasta tehdyn tyynynpäälisen. Villapaidat ovat käteviä, monessa mielessä:) Se minun villistyynyni muuttaa aina jouluksi korituoliin ja tyynyn ympäri kietaistaan vielä leveä silkkinauha. Varsin pehmeä paketti on näin valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Mä oon just koittanut metsästää jotain kauniin punaista tyynyä tai siis villapaitaa/neuletta. Ei ole vielä napannut :)

   Poista