maanantai 1. joulukuuta 2014

1. luukku: Pieni kylä lasipurkissa


Tässä taannoin jumituin selaamaan joululehtiä ison marketin isolle lehtiosastolle. Mieleen tarttui muutama hauska jouluinen juttu - niitä simppeleitä ja helposti toteutettavia, of course. :)

Nyt kun tuli leivottua ensimmäinen satsi piparkakkuja, tuli mieleen kokeilla yhtä huikeeta idistä lehdestä (oon armollisesti unohtanut, mikä joululehti oli kyseessä...) ja koska siitä tuli mun mielestä aikas kivan näköinen, päätin vilauttaa sitä teillekin.
Kylä valmistui näin:

Kaulitsin taikinan ja "piirsin" veitsellä pari taloa. Pienellä veitsellä sai myös hyvin napattua ikkunat, torniin tein pienellä sydänmuotilla ikkunat. Muutama kuusi vielä joukkoon, pitäähän kylässä puita olla!

Kun piparit oli paistettu, annoin niiden jäähtyä vähän aikaa. Kaadoin hienoa sokeria purkin pohjalle lumeksi. Ennen talojen ja puiden pystytystä ripottelin vielä niiden päälle vähän tomusokeria, oli nääs satanut lunta! ;)

Sitten vaan talot ja kuuset hankeen pystyyn. Siellä ovat! Laitoin purkin taakse tuikkukynttilän palamaan, antaa kivasti valoa kylään.

Idea ei siis ole omani, mutta tosi kiva jaettavaksi. Tää on aika hauska ja ennen kaikkea helppo vaihtoehto esim. piparkakkutalolle.  <3

Ellis10 kommenttia:

 1. Kelpo idea. Tuota voisi itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa koklata, on nopea ja pomminvarma onnistumaan!

   Poista
 2. Sievä kylä :)
  Jossain lehdessä näin myös vastaavan, siinä oli tehty useampia taloja, ja laitettu ne sellaiselle kapealle tauluhylle ja niiden taakse jouluvalot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tosi kiva idea toi tauluhyllykin... pitääpä laittaa korvan taakse :)

   Poista
 3. Tuonne kylään teksi mieli piipahtaa sisään - jollei jopa muuttaa asustelemaan! Kuvat muutes ihan joulukorttiainesta ja hei, mietipäs koko hösseliä "joulukukka"-viemisenä .... saiskohan tollasia tehtyä pieniin lasipurkkeihin lasten kanssa töissä, meillä on huomenna piparitalkoot, hm... siis jokin minipupu, -enkeli, -kuusi tms pilttipurkkiin.... Joulusuloista viikkoa sis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan samaa ehdin kans aattelemaan... mulla on aika paljon minimuotteja, joten pienikin purkki tulee varmaan hauskan näköiseksi :)
   Jouluista oloa sinne suuntaan kans! <3

   Poista
 4. On on! Tosi kiva idea on! Tekisinköhän tuollaisen :)

  VastaaPoista