lauantai 15. joulukuuta 2012

15. luukku: saaressa

Saavumme saareen.
Lumista ja jäistä tietä pitkin on jo ajanut auto jos toinenkin, saarelaisia, jotka tuntevat nämä tienoot kuin omat taskunsa.
Meillä auto jää kuitenkin rantaan ja päätämme - tottumattomat (=minä, joka en suostunut menemään autoon jäällä, en vielä!)  - patikoida muutaman sadan metrin matkan. Mopsi hyppelehtii iloisesti muutaman metrin edellä.Päivä alkaa pikkuhiljaa hämärtyä ja kääntyä sinertäväksi talvi-iltapäiväksi.
Rannassa isompi auto on nostanut vettä jäälle, mutta onneksi saappaat pitävät huolen siitä, että jalat eivät kastu.
Jo kaukaa näkyy punaisen tuvan savukiemura ja ikkunasta pilkottava valo.
Kuistilla nenään tulee jo ihana karjalanpaistin tuoksu...

Täällä, siskon perheen saariparatiisissa, on vietetty monet kesäpäivät ja syöty monet jouluateriat. Äitienpäiväkahveista puhumattakaan.
Tänään kiireetöntä lauantai-iltapäivää viettämässä, talvista saarta ihmettelemässä.Jokin kauneus ja rauha tässä talvisessa luonnossa on.
Kun pimeässä kävelee valkoista jäätietä, voi pysähtyä... ja jos onnistaa, voi nähdä kerralla koko tähtitaivaan ja kuulla hiljaisuuden...

Joulukuun puolenvälin terkuin,


Ellis <3


10 kommenttia:

 1. Oijoi, kylläpä kuulostaa ihanalta! Ja tähtitaivaan katseleminen on niitä suuria elämyksiä kauempana kaupungista.

  VastaaPoista
 2. Ihana salainen saari, taikaa täynnä!

  VastaaPoista
 3. Kävellyt olisin minäkin! Satumaalta näyttää saari niin kesällä kuin talvellakin. Sininen hetki <3

  Heh, houkuttelin eilen miehen haahuilemaan kaupungille Ellis-tyylin. "Käydään glögillä ja vähän kattellaan..."-sanoin. Siinäpä samalla saimme hoidettua koko joukon asoita vai vihkaa, ohi mennen, ei yhtään jouluostoksilla ollen, you know ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Haahuilu on siitä hyvä juttu, että jos vaikka samalla sattuu löytämään jotakin ja saa asioita hoideltua, se on vähän niinkuin bonusta :))

   Poista
 4. Todella kaunis paikka, tuo saariparatiisi! Ja hui, jäätie! Hmm... kävellyt olis tämäkin täti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :)) Minä oon kyllä oikea arkajalka, mitä tulee jäällä autoiluun. Sitten, kun kuorma-auto on mennyt samaa jätietä, sitten minäkin jo voin henk.autolla... :)

   Poista