lauantai 22. joulukuuta 2012

22. luukku: eka kerta... ja ihan luvan kanssa

Tänään havahduin omaan verkkaisuuteeni joulun suhteen. Olen tainnut ottaa liiankin lunkisti, kun miltei kaikki on vielä tekemättä - ja mitä tekee Ellis? Se vaan viheltelee ja kirjoittelee muistilappuja!!
Onhan se hyvä asia, ettei stressaa ja tuleehan se joulu vähemmällä kohkaamisella, mutta KUN se nyt joka tapauksessa tulee - joulu siis - voisi kai sitä vähän orientoitua.

Tänään siis aloitin :)

Koska kuusi oli hankkimatta, päätin aloittaa siitä.Sain luvan käydä hakemassa tuttavan metsästä kuusen, joten sonnustauduin toppavaatteisiin ja rimpautin ystävälleni Päiville... tuntui nimittäin, että tässä tarvittaisiin nyt vähän naisenergiaa... :)

Ajoimme metsän laitaan ja siitä sitten vaan ripein askelin kohti kuusikkoa. Lunta oli, muttei niin paljoa kuin olisi voinut kuvitella. Kolauttelin sahalla lumisia kuusia, mutta lähes kaikissa oli lumen painon vuoksi oksat taipuneet alaspäin. Tai sitten olivat muuten muotopuolia.
Pienen patikoinnin jäkeen paras mahdollinen kuusi löytyi (kiitos kamu, kun huomasit sen), joten ei muuta kuin sahaamaan.
Enpä ole aiemmin itse kuusta metsästä hakenut! Tässä kuusessa onkin varmaan ihan spesiaali tunnelma, kun se saa huomenna koristeet ja kynttilät ylleen :))
Pakko vielä paljastaa, etten ole liiemmin muutenkaan sahaillut puita metsässä... tai ylipäätään yhtään missään.
Onnistuin nimittäin ihan heti kättelyssä irrottamaan sahan terän, kun luulin terää paikallaan pitävää salpaa jonkinlaiseksi kivaksi kahvaksi, joka aukaistaan, jotta sahaaminen sujuu paremmin. Hehhee, avasin kahvan, jolloin salpa aukesi ja terä tipahti. Näppäränä tyttönä sain kuitenkin terän käden käänteessä takaisin paikoilleen!
(Etämiehelle vinkkivinkki... kivasta kuusenhakureissusta huolimatta en pistä pahakseni, jos jostain ilmaantuu kiva ja nätti kuusi ensi vuoden jouluksi <3)

Muutakin sain tänään aikaiseksi: viimeiset joululahjat tuli hankittua ja ruokapuoli alkaa olla mietittynä ja pääosin jo ostettunakin. Samoin muutama muu käytännön juttu.
Siivous pääsi alkuun ja jatkuu vielä huomenna.
Joulumuistamiset ja -tervehdykset hoituvat osittain ajatuksen voimalla. Päätinkin jo tietoisesti, että varsinaista korttirumbaa ei nyt tule, vaan korvaan sen tänä jouluna muunlaisilla viesteillä tai visiiteillä.
Korttien ja pakettien suhteen, niiden vähäistenkin, joita piti saada lähtemään, olin toivottoman myöhässä. Olin siinä uskossa, että keskiviikkona paketit vielä ehtivät. Ja höpsis! Taas myöhässä...
Luotan siihen, että minut tuntevat rakkaat <3-ystävät (ne sieltä ihan lapsuudesta asti mukana kulkeneet, sekä myöhemmin elämääni tupsahtaneet) tietävät ja tuntevat minut niin hyvin, että taitaisivat olla huolissaan, jos olisin joskus ajoissa.
Moni saakin minulta ihanan uudenvuodentoivotuksen tai -paketin.

Optimistisuudessani kuvittelen vuosi toisensa jälkeen ehtiväni tehdä ja nähdä kaikki ja ehtiväni käydä siellä täällä ja tuolla. Eihän se niin mene. Huomaan, että minusta on tullut armollinen itselleni... en jaksa  enää olla itselleni edes vihainen... tällainen olen ja that´s it.
Ihanat ystäväni, olette rakkaita <3 ja tiedätte sen! Joulukortilla tai ilman!

Lämpimin halauksin,

Ellis

18 kommenttia:

 1. Miten totta nuo viimeist lauseet täälläkin.. Sitä kuvittelee ehtivänsä ihan lähes koko maailman asiat hoitaa parissa päivässä ja jos ei mistään muusta osaa tinkiä kuin mukkumisesta, niin lopputuloksena on superväsynyt joulu. Toisaalta ihana on piipahtaa välillä yöllisellä riisipuurolla ja kuohuviinillä siskon tykönä tai nauttia punaviiniä ja suklaata ihan vähäsen, vaikka ympärillä siivoukset olisiva vielä enemmän kuin vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jouluna just se on ihanaa, kun kaikki yölliset pikku herkuttelut niin kuuluvat asiaan :))

   Poista
 2. Hihii... Sä olet niin kätevä käsistäsi, että miten onnistuit edes olemaan noin kädetön? Vähän mua kyllä nauratti tämä postaus. Tuossa kuusessa on kyllä varmasti tunnelma kohdallaan.

  Ja ajattele miten ihana asia se on, että joulu on tullut myös viheltäen. Ei stressiä ja kohkaamista ja silti tulee joulu niinkuin muillekin. Mä olen tehnyt vain kivoja juttuja ilman stressiä ja olo on ihana! Ihanaa joulun odotusta ihana Ellis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kätevä emäntä :))
   Kiitos Kati <3 ja ihanaa joulua myös sulle!

   Poista
 3. Kerran olen minäkin päässyt metsästä kuusen hakemaan. On muten yllättävän vaikeaa sieltä löytää se täydellinen joulupuu :)
  Hyvinhän te selvisitte. Oma jouluni tulee tänävuonna vähillä työpanoksilla ja tulee olemaankin ihan tekijänsä näköinen :D Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mullakaan ihan ensimmäinen kuusi ollut se oikea... onneksi sentään löytyi!
   Joulu on ihana, vaikka vähän pienemmilläkin panoksilla touhuttuna :)
   Oikein hyvää joulua myös sinulle, Anni <3

   Poista
 4. Juu Ellis on niin kätevä käsistään, mutta joskus niin "kädetön" :)))

  Soitto klo 13 : "Mistähän sais kuusen?" Minä: "Hmmm ei täältä ainakaan ostamalla, sitten vink vink soita sille kaverillemme - niillähän on metsää" Ellis: "Juu hyvä idea" Taas puhelin soi: "Voitko lähettää kaverin puhelinnumeron..."

  Taas soitto hetken kuluttua: "Etkö lähtis minun kanssa etsiin sitä kuusta, mennään vaikka myöhemmin illalla?" Minä: "Hmm pakko kai on ;)), ei me enää illalla voida mennä - silloin on PIMEÄÄ!"

  Ei kun jouluhommat seis ja nokka kohti Ellistä (no joka tapauksessa koira ois pitäny lenkittää) ja hauskaahan meillä oli kylmästä pakkassäästä huolimatta.

  Ja sainhan mukaani Elliksen jo pari viikkoa sitten hakeman "pikkujoulukuusen" ihanassa ruskeassa vanhassa pullossa. Se riittää meille tuomaan jouluntuoksua.

  Uskokaan pois, että Elliksen lähiystävänä olo on aika värikästä, koskaan ei tiedä mikä puhelun aihe on, kun se soi....välillä tarvitaan etämiehen sijaan lainalähimiestä aukasemaan jotain tiukkaa ruuvia pannuhuoneesta tms ;) (juu ja soittoja tapahtuu kyllä molemminpuolin - apua kun me kaikki joskus tarvitsemme)

  Hyvää Joulua Ellikselle ja perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehhee... nauratti tuo lähilainamies.... nythän mulla on hyvin asiat, kun on sekä etä- että lähimies ;)
   Kiva, kun pikkukuusi sai hyvän kodin <3
   Ihanaa joulua teille koko poppoolle, armas ystäväni <3

   Poista
 5. Hyvää ja rauhallista Joulua, blogi ystäväni, Ellis <3

  VastaaPoista
 6. Olipa mukava postaus...:D
  Pääasia, että kuusi on kotona ja sinulla sormet tallella.
  Oikein ihanaa Joulua sinulle ystäväni♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin ihanaa joulua sinullekin, ihana Irmastiina <3

   Poista
 7. Voi Ellis, olet ihana, hymyssäsuin luin postaustasi <3
  Stressitöntä aatonaattoa :)

  VastaaPoista
 8. ♥ Oikein Hyvää Joulua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 9. Viheltely ja muistilaput ovat ihan must-joulua eli hyvinhän sinä pärjäilet muru! Omaa muistilappuani olen käynyt ahkerasti tänään läpi ja tyytyväisenä vedellyt viivoja tehtyjen asioiden yli. Aikas paljon sitä yhdenkin päivän aikana saa touhuttua, kun toimeksi pistää ;)Nyt vielä puhtaat lakanat sänkyihin ja sitten saunaan ja Nässyyn pulahtamaan - jouluisiin vihellyksiin Ellis <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, Nässyyn jää joulukiireet ihan varmana. Nautinnollista joulua muru <3

   Poista