maanantai 10. joulukuuta 2012

10. luukku: pikku apulainen ja pikku diy

Ensimmäisen luukun joulukirja ei ollut ainoa laatuaan. Muistikirja nimittäin.
Jotenkin vaan muistettavaa, välttämättömiä asioita, must do, must go, päivämääriä, ideoita.... kaikkea kertyy ja putkahtaa mieleen sellaista tahtia, ainakin välillä, että niitä on pakko laittaa ylös.

Lahjaideoita tulvii mieleen mitä kummallisemmissa paikoissa ja tilanteissa, muttei useinkaan juuri silloin, kun on kiireessä lahjaostoksilla. Voi että, miten helppoa silloin olisikaan, kun voisi marssia täsmäostoksille! Sen kun vaan hurauttaisi kaupasta toiseen, osastolta toiselle ja napsisi lahjat... ja voisi vaikka vetää listalta yli nimen toisensa jälkeen.
Jäisi varmaan kivasti aikaa vielä istahtaa kaffekupposelle tai glögille jossain ihanassa kuppilassa :))

Mä olen yrittänyt auttaa itseäni kaikenlaisten asioiden muistamisessa hankkimalla käsilaukkuun tällaisen pikku apulaisen:

Väsyin irtonaisiin muistlappuihin ja niiden etsimiseen... usein oli kyllä asiat kirjattu, mutta sit ne olikin jossain kotona, vanhan sanomalehden reunassa - ja lehti viety keräykseen...
Mutta tää pikkuinen vihkonen, tää on hyvä! Ei paina paljoa, mahtuu pieneenkin veskaan. Ei enää irtolappuja ja niiden hukkaamista ja loputonta etsimistä! Suosittelen :) Ja toimii ihan ympäri vuoden, kaikenlaisten asioiden kanssa!
Tää kulkee mukana useimmiten... joo, toki mullakin on heikko kohtani, joskus unohdan sen toiseen laukkuun. Muistan viimeistään silloin, kun mieleen tulee joku loistoidea, mitä voisi ommella farkuista tai joku oiva lahjaidea.

Mikä kiva lahjaidea muuten tällainen muistikirja sellaiselle, jonka tietää kiireiseksi ja sopivan höseliksi.. :)) Ja valikoimaa riittää! Näppärä tekee itse, mutta minä ostin omani ihanasta Kapsäkistä.Jääkaapin ovi on varmaan useimmilla kotona muistilappujen ja -listojen parkkipaikka. Siihen voi helposti askarrella kivoja muistilapun pidikkeitä vaikka patinoituneista vanhoista pikkukakkumuoteista.
Tarvitset:
* kakkumuotteja tai muuta pientä, sopivaa keittiöromua
* pieniä magneetteja (löytyy askartelukaupoista, Tiimarista...)
* pikaliimaa (sellaista, joka liimaa metalliakin)

Kokeilin kiinnittää joskus näitä myös kuumaliimalla, mutta magneetti ei tahdo kestää yhtään kolhuja, vaan irtoaa pienenkin kolahduksen jälkeen muotista. Pikaliiman kanssa ei ole tätä pulmaa, pysyy ja pysyy!
Päivän päätteeksi nollataan muisti... sub-leffa iki-ihana Bridget Jones on siihen ihan parasta lääkettä <3

Muistamisiin :)

Ellis

2 kommenttia:

 1. Tuollaisia pikkuvihkojahan voisi väsätä jokaiseen kassiin omansa. Hyvä idea!
  Kakkuformumangneetiti ovat vallan hurmaavia!
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Ihan totta, ei ainaskaan pääsisi unohtumaan :))
  Kiitos ja kivaa tiistai-iltaa sulle myös!

  VastaaPoista