sunnuntai 9. joulukuuta 2012

9. luukku: ain laulain työtäs tee...

Tämän päivän luukusta tupsahtaa varmaan monelle jo tuttukin vinkki - siivoukseen!

Jo hetimiten joulukuun alussa alan syöttää imurille kanelia. Varsinkin pölypussin vaihdon jälkeen, mutta myös muuten aloittaessani imurointia kasaan pienen keon sen eteen lattialle ja kiltisti se nappaa sisuksiinsa kaiken, viimeisenkin murusen.



Tämän jälkeen onkin imurointi vähän kivempaa... nimittäin tuoksu, jota imuri henkäisee ulos, on ihana ja jouluinen :)

Vaniljasokeri toimii tässä asiassa ihan yhtä hyvin, samoin kaardemumma - pikaisestakin imuroinnista jää leijumaan ainakin hetkeksi ihana tuoksu <3
Joihinkin imureihin on saatavana tuoksusuodattimia, mutta meillä on täällä vielä toistaiseksi ainakin sen verran vanhanaikainen imuri, etten ole edes hoksannut etsiä siihen moista. Maustekaapille siis ennen siivousta!

Kodinhengetär voi sonnustautua joulun alla aiheeseen sopivaan essuun... Kädenulottuvilla roikkuu silloin niin piparimuotit kuin pyykkipojatkin :)




Tämä essu on tehty vanhasta farkkuhameesta. Helmaan on lisätty vähän nauhoja koristeeksi, samoin taskuun, joka ei myöskään ole alunperin kuulunut tähän hameeseen. Pari piparkakkumuottia, pitsiliinaa ja pyykkipojat vielä... se on siinä!
Ja nauhat tottakai - täytyyhän essu saada kiinni :)



Se onkin sitten jo toinen adventti tänään! Ei meilläkään nyt sentään tänään ole imuria taluteltu, mutta ostin kuitenkin kanelia lisää, kun kaupassa piipahdin :)

Valkoista ja kaunista toisen adventin iltaa!

Ellis

21 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä kiva idea, kokeiltu on:) Tuoksusuodattimista en osaa sanoa, mutta pölypussiin laitettavat tuoksukuulat - olen kerrn testanut moisia ja lähtivät kyllä seuraavan imurinpussin mukana roskikseen kun niiden tuoksu on todella todella vahva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo onkin hyvä tietää, en mene ostamaan sitten ainakaan mitään kuulia. Parempi siis heittää vaan kanelit ja sokerit lattialle :)
      Kiva, kun käväisit mua moikkaamassa :)

      Poista
  2. Kiitti vinkistä, täytyypä kokeilla. Minäkin ostin joskus noita tuoksukuulia, mutta kadotin ne sitten jonnekin tavarakekojen keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ja tervetuloa lukijaksi :) Tulenkin pikimmiten vastavierailulle.

      Poista
  3. Mukavaa toisen adventin iltaa. Hyvä vinkki tuo kanelin syöttö imurille ennen siivoousta;) Mukavaa alkavaa viikkoa! Ja ihana on tuo essu!!

    VastaaPoista
  4. Harmi tällä kertaa, kun meillä on keskuspölynimuri... Siihen on vähän paha saada hajuja, kun ne ilmat lentää pihalle muutenkin suoraan :-) Talitinteille vähän kanelia, en tiedä arvostaisivatko :-D

    VastaaPoista
  5. Tämä ois ihana päällä keittiössä kokatessa! Wau!

    VastaaPoista
  6. Harmi, myös meillä on keskuspölynimuri. Kanelin tuoksu on valtavan hyvä, joten olen ostanut kynttilöitä kanelin-ja omenantuoksuisina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kanelin tuoksu kuuluu ihan ehdottomasti jouluun! Mullakin ikean ihania tuoksukynttilöitä, joissa kaneli ja piparkakku tuoksuu :)

      Poista
  7. Tuota vinkkiä olenkin jo noudattanut!
    Ihana essu.

    VastaaPoista
  8. Tuota ideaa täytyykin kokeilla jahka aloitan joulusiivouksen. Ihana essu, kyllä tuollainen päällä kotityö sujuvat kuin tanssi :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Voi ihana ja kaunis blogi sinulla. En ole koskaan moisesta kuullutkaan, laitetaan testaukseen siis. Miehelle pitää idea markkinoida, imurointi hänen vastuullaan :) Essu on kaunis! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Juu, kannattaa mainostaa kanelia, voi saada ihan uutta potkua tylsään hommaan :))

      Poista
  10. Meil tuli imurin mukan sellassi sitruuna rakei, mut olen joskus vanilijaa laittanu ja varmaa ol yht ihanaa toi kaneliki ♥ Torel lutune essu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunakin kuulostaa tosi ihanalta kotituoksulta - raikkaalta ja puhtaalta! Kiitos :))

      Poista