lauantai 29. joulukuuta 2012

Tyynyliinatemppu

Pari kesää sitten huusin eräästä huutokaupasta ison laatikollisen ihania, vanhoja liinavaatteita pilkkahintaan. Retrokuosiset pussilakanat ja tyynyliinat ovat pikkuhiljaa päätyneet farkkubägien ja kännykkäpussien vuoriksi, mutta pellavaiset vanhat kapiotyynyliinat pitseineen ja monogrammeineen ovat odottaneet kaapissa inspiraatiota.
Sellaisenaan tyynyliinoiksi toki houkuttelevia, mutta jo sen verran ajan kellastamia, ettei pesukaan riittänyt niitä täysin valkaisemaan.

Tänään iski inspiraatio!

Oon katsellut meidän perusruokapöytäryhmää nyt muutamia vuosia ja mieli halajaa jo vähän vaihtelua. Kun nyt kuitenkaan koko ryhmän uusiminen ei ole ihan tässä hetkessä mielessä - ja toisaalta autotallissa on edelleen se i-ha-na vanha, iso peiliovi, jonka kerran ratsastusretkellä metsäladosta bongasin, josta siis on suunnitelmissa (etämiehen skeptisyydestä huolimatta) jonakin kauniina päivänä uusi ruokapöytä - niin... päätinpä siis aloittaa tuunaamalla tuoleille uutta ilmettä :)



Vähän tilkkua ja tekstiä tyynyliinan selkään, parit lisänauhat toiseen päähän (yläpäähän tuolia) ja avot!!
Tuolilla on uusi ihku vaate, kiva huppu, jonka voi huoletta heittää selkänojan päälle raikastamaan ilmettä ja tuomaan pienen pieni persoonallinen vivahde muuten tavallisiin ja vähän jo käytössä kulahtaneisiin tuoleihin.



Tyynyliinan koko oli juurikin passeli tuolin selkänojaan, joten mitään sen kummempia kavennus / lyhennysompeluita ei tarvinnut suorittaa. Tekstailin jokaiseen tuoliin numeron ja jonkun keittiöaiheisen pikkutekstin ja kiinnitin lakanatilkun farkkutilkkuun - kuinkas muuten :D

^ vähän vertailua... osassa tuoleista huppu päällä, osassa ei...
enkä muuten viitsinyt silittää... eikös juu, että pellava saa olla vähän ryppyistä? :)


Näissä ei kauan nokka tuhissut... tyynyliinoja jäi vielä toinen mokoma 6 kpl jäljelle... jos vaikka joskus tuoleja on enemmän. Tai sitten voi tehdä jonkun toisen inspiraation innoittamana vähän toisentyyppiset päälliset.







































Täällä on lauantai vierähtänyt sukkelaan, kotinurkissa villasukat jalassa. Viimeinen suklaarasia aukesi juuri äsken ja sauna on kohta lämmin.

Nyt tuolla Elma katselee hihnaansa eteisessä sen näköisenä, että se on mentävä!

Kivaa viikonlopun jatkoa muillekin!


Ellis <3

14 kommenttia:

  1. Hauskat !
    Mukavaa lauantai-iltaa :)

    VastaaPoista
  2. Kui noi voikin olla just sopivat? Aivan mahtavat, koko ruokaryhmä muuttui uudeksi! Keksippäs jokin yhtä näppärä syteemi kasilliselle niin ikään kellastuneita perintölakanoita - aika ajoin pyörittelen niitä käsissäni ja odottelen ahaa-elämystä, mutta se ei vielä ole tullut. Poiskaan en raaski pistää tai ainaskin pitsit ja nimikirjailut täytyy jotenkin hyödyntää...
    Hyvät lomanjatkot Ellis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, joskus ahaa-elämys ottaa aikansa - pitkänkin - mutta luota vaan, joskus se iskee :) Eli ei muuta kuin marinoit perintölakanoitasi kaapissa sen aikaa... ja jos mulle putkahtaa mieleen, kerron varmasti!
      Kiitos, samoin teille sinne ihanaa ja rentouttavaa loman jatkoa <3

      Poista
  3. Mahtava idea, täytyy pitää mielessä jos joskus nuo omat tuolit alkaa kyllästyttää!

    Sinulta saamani ihana jouluyllätys ilostuttaa aina kun katson peiliin :) Se ei voisi enää kauniimpi ja persoonallisempi olla, tuhannet kiitokset vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tää on kyllä sarjassamme hyviä ja helppoja tuunauksia :)
      Ole hyvä, ihanaa kuulla, että hyvän mielen koru oli mieleinen <3

      Poista
  4. Olet kyllä kekseliäs. Onko sulla aina ollut mopsi, vai olenko mä vaan missannut jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)
      Juu, kyllä meillä viimeiset 11 vuotta on ollut mopsi. Eka mopsi, Justus, kuoli toissa kesänä ja uusi mopsineiti Elma tuli taloon pian vuosi sitten, siis tammikuun loppupuolella :) Oltiin noin puoli vuotta ilman koiraa, ilman mopsia.
      Onhan meillä sitten toki myös laumassa etämiehen kaksi lintukoiraa, jotka on täällä meillä aina etämiehen matkassa :)

      Poista
  5. Hieno temppu!
    Voisi onnistua, jopa minulta...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ihan varmasti tää temppu onnistuu jokaiselta, jolla tyynyliinan koko passaa tuolin selkänojaan noin suurinpiirtein :)

      Poista
  6. Tulipas hauskat! Laitetaanpa korvan taakse... :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat, kivasti rustiikkiset :) Sulla on aina ihan mahtis-ideoita :)
    Oikein hyvää uutta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Katjuska :) Ja ihanaa uutta vuotta sinne myös <3

      Poista