lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lauantaitunnelmia


Tänään on ollut ohjelmassa monenmoista - suurimpana kohokohtana Papan synttärit, joita on juhlistettu lähimpien kanssa Mesikämmenessä Ähtärissä. Päivän kruunasi tietenkin upea auringonpaiste, joka vartavasten tilattiin täksi päiväksi :D

Kun aamulla varhain lähtee liikkeelle, ehtii paljon: ensin hurautimme Tuurin kyläkauppaan ihmettelemään jälleen sitä tavaran- ja ihmisten paljoutta. Sitten sieltä Ähtäriin, jossa saatiin herkutella pitkän kaavan mukaan ja viettää aikaa yhdessä. Ja tietenkin juhlia synttärisankaria!
Ruoka oli taivaallisen hyvää, harmi vaan, että vatsa ei vedä määräänsä enempää...
Lautasella härkää, pariloitua lohta ja kasvisgratiinia. Niin ja salaattipöydän yhtä salaattia - iso satsi salaatteja, kalaa ym. kylmiä leikkeleitä sujahti vatsaan sellaisella vauhdilla, ettei tullut mieleenkään kaivaa kameraa vielä siinä vaiheessa. Taisi olla nälkä?
Meidän matka jatkui kotia kohti, samoin siskon perheen. Mummu ja Pappa jäivät vielä huomiseen asti nautiskelemaan Mesikämmenen tunnelmasta ja porekylvyistä.
Vaikuttavan näköisiä kivikäytäviä löytyi hotellin puolelta, kivasti ja ajattomasti käytetty erikokoisia lohkareita, kalliota ja luonnonvaloa, joka pilkisti milloin mistäkin rakosesta. Melkein olisi jo voinut uimaankin pulahtaa, kun ranta oli sulanut :)
Kodin astiakaapista oli vielä pakko napata kuva, se oli jotenkin olevinaan niin kuvauksellisen näköinen tänään...

Nyt ollaan jo oltu tovi kotona, sauna kohta lämpimänä ja toinen uusi Beck odottaa. Gunvaldin parrasta sen verran, että ei paha :)
Ihania nää keväiset viikonloput!

Auringonpaistetta!

Ellis

3 kommenttia:

 1. Mikä nostalgiapläjäys! Alakoululaisena tuli nuo Mesikämmenen käytävät ja kalliosyteemit koluttua ja allas - sen aikuinen - uitua tutuksi. Ja niihin aikoihin Tuurin kyläkauppakin oli yksi navettapahanen...

  Mut voi minkä Beck-kuumeen nostatit! Eilen vielä coolailin, mut tänään oli pakko hurauttaa veljen luo hakemaan Beckit lainaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana lauantai herkkuineen teillä ollut!
  Jäin ihastelemaan aikaisemmassa postauksessa olevaa farkkukassia...ihastuttava!Oletko itse ommellut?
  Iloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Viipi: Sulla on kyllä varmaan ollut ihanat seikkailut noissa "louhikoissa" :)
  Aivan mahtava paikka tuollaisiin suvun kekkereihin - ihastuin!
  Kyllä kyläkauppa muistuttaa enemmän nykyään kylää kaupan seinien sisällä kuin kauppaa pienessä kylässä...

  Kirsikka: Kyllä lauantai jätti mukavat muistot!
  Kiitos, kassin olen ommellut itse, niitä on tullut väkerrettyä erikokoisia ja vähän erimuotoisia, muuten samalla tyylillä :)
  Aurinkoista ja kivaa sunnuntaita sinulle myös!

  VastaaPoista