lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kevät

Tänään se tuli.
Kevät.
Ilmassa sulavan lumen tuoksu ja räystäiltä tippuvan veden kosteus. Yhtäkkiä hiekan ja kiven värit näyttävät pitkän valkoisen ja harmaan kauden jälkeen tosi kauniilta, samoin havupuiden vihreä on jotenkin vihreämpää.
Lintujen laulu ja pitkälle iltaan valoisat päivät tuntuvat ihan mahtavilta.
Vähän sellainen herännyt olo itselläkin... tältäköhän karhusta tuntuu, kun se herää pitkän talviunen jälkeen? Yhtä aikaa levännyt, virkeä, hidas ja raukea.

Tänään ajatus karkaa huomaamatta kesähaaveisiin. Kiireettömiin lomapäiviin, torilta ostettuihin ensimmäisiin uusiin perunoihin, orvokkeihin, iltauinteihin, pyöräilylenkkeihin, kasvimaalle... Puhumattakaan pienistä lomareissuista, jotka ovat vasta suunnitteluasteella.

Eilen bongasin ensimmäiset joutsenet, tekivät komean ohilennon meidän yli. Tämän päivän kevään merkit- bongaus suoritettiin auton ikkunan läpi, onneksi sattui kamera mukaan. Jos tämä ei lupaa kesää, mikä sitten? :)

Keväistä lauantaita!

Ellis

2 kommenttia:

 1. Meillä neljä kevään varminta merkkiä:
  -muuraihaiset juoksentelevat sisällä
  -minun nenä: aivastelu ja tukkoisuus ilman antihistamiinia
  -koirat alkaa pukata pohjavillaa
  -sisällä paljain jaloin kävellessä hiekka rapisee jaloissa

  VastaaPoista
 2. Meillä ei vielä näy murkkuja, ei liioin vielä aivastella. Hiekkaa sen sijaan on ihan kiitettävästi :)
  Luin muuten justiinsa uudesta niksipirkasta, että kannattaa imuroida paljain jaloin, tietää, mistä pitää vielä imuroida.... Minä en kyllä kokeile tuota, en pääse ikinä imurista eroon..

  VastaaPoista