sunnuntai 27. helmikuuta 2011

SuomifoodTänään meillä on syöty perinteistä suomalaista ruokaa. Etävävyn toiveena on ollut meillä käydessään saada sellaista, mikä on meille suomalaisille tyypillistä, perinteistä ruokaa. No, karjalanpaistissa on kyllä nämä ominaisuudet kohdillaan, Japanissa tuskin tätä löytyy ihan joka kuppilan menulta :)
Tämän ruokalajin kohdalla onnistumisprosentti on liki 100, suurin työ tässä ruuassa on kantaa raaka-aineet kaupasta kotiin. Uuni hoitaa homman - aikaa kannattaa varata riittävästi, mitä pitempään hautuu, sen mureampaa on paisti.

Karjalanpaistin kyytipoikana perunamuussi on ihan ehdoton, tosin joskus vaihtelun vuoksi syödään potut ihan vaan keitettynä, sekin passaa. Punajuuri sopii mainiosti samalle lautaselle, kuten monen muunkin liharuuan kanssa.
Taisi olla nälkäistä porukkaa, kun yhtään kuvaa en ehtinyt napata edes omasta annoksestani lautasella :)

Terkkuja etämiehelle Kanadaan, jos töiltäsi ehdit kurkistaa tänne. Sielläkään ei taida olla karjalanpaistia ruokalistalla :)
Meidän perheessä näköjään vallitsee tämmöinen etämieskulttuuri. Perinnöllistä? Heh!
Meillä on tässä muutama kiva talvipäivä tiedossa, vähän hiihtämistä, mäenlaskua, talvijuttuja... ja tietenkin saunomista.
Alkaa taas lontookin luistaa päivän treenaamisen jälkeen ihan kivasti!

See you tomorrow, I think!
Good night, sleep tight,

Ellis

3 kommenttia:

 1. Jokohan mämmiä ois maisteltavana?? ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä mies ehdotti loman alussa, josko tehtäisiin loman aikana makumatka ympäriämpäri maailmaa.
  Käytännössä tämä on tarkoittanut päivittäin vaihtuvaa menuta = googletusta reseptien perään, uutta näkökulmaa ruokakaupan hyllyihin (mitä merkillisempien ruoka-aineiden etsintää) ja karttapallon ahkera pörittelyä, kun olemme yrittäneet konkretisoida jälkikasvulle sitä, missä mennään. Tänään oli vuorossa meksiko, huomenna intia. Tää on kivaa, mutta luulenpa että loppu viikosta porukka kaipaa jo vesi kielellä, lihapullia ja perunamuussia. Anyways, mikäs sen mukavampaa kuin puuhata kiireettä koko porukalla keittiössä ja maistella sekotuksia.

  VastaaPoista
 3. Päivi: Hyvä idea, en vaan ole vielä täällä nähnyt! Mahtais olla makuelämys, kun jo ulkonäkö on niin sykähdyttävä :)

  Viipi: Tosi mahtava juttu! Varmaan löytyy uusia suosikkejakin tuolla menetelmällä - ja erityisen hieno homma lasten kannalta :) Maailmassa on niin mahtavia makuja...

  VastaaPoista