keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Ruotsalaiset henkarit
Kyllä ne Ruotsissa osaa :)
Henkareita takeille, puvuille, housuille ja... saappaille. Joo-o. Tämä on monelle varmaan vanha juttu, mutta mulle aika tuore. Eräässä eteisessä kiinnitin taannoin huomiota seinälle nostettuihin saappaisiin, olivat hauskan näköiset siinä rivissä varret suorina.

Meillä kun on tuo kotihälytysjärjestelmä (=mopsi), joka ei koskaan pääse yllättämään kotiintulijoita, mutta kotiintulijat yllättävät lähes aina sen - eteisen naulakkokaapista, sieltä kenkien joukosta!
Siitä syystä mun saapikkaiden varret alkaa näyttää sisäpuolelta samanlaiselta, miltä karvalakki näyttää ulkopuolelta. Asialle täytyi keksiä joku ratkaisu. Koska todennäköisesti joku aika useasti kuitenkin unohtaa kaapin oven auki, on parempi alkaa katsella saappaille muuta kortteeria. Niinpä ajattelin turvautua ruotsalaisiin. Ikeaan.

Iltapäivällä töiden jälkeen auton nokka kohti Tamperetta ja Ikeaa! Vanhimman lapsukaisen kanssa ihmeteltiin taas kaikki ihanat lamput ja lakanat ja kerättiin kärryihin vaikka mitä pientä välttämätöntä ja ohittamatonta.
Servettien, kynttilöiden, metallikoukkujen, lusikkalokerikkojen ja lihapulla-annosten jälkeen löysin lopulta myös saapashenkarit. Ovat hyvät! Tykkään!
Vielä on keksittävä joku kätevä tanko niitä varten, unohtui ostaa...

Saa nähdä, mitä mopsi tykkää, kun sen rakkaat kaappikaverit ovat kadonneet.. mokoma kenkäfetissi ;)

Lopuksi vielä keskiviikkoillan kuvavisa: mitkä ei kuulu joukkoon???Hejssan!

Ellis

PS. JAG ÄLSKAR ruotsalaista näkkileipää, sitä pyöreää!

3 kommenttia:

 1. Onpas näpsän oloiset ripustimet. Tarvetta varren suoristimille olisi täälläkin, vaikkei mopsihälytintä olekaan. Mut mihin noi sais kätevästi ripustettua? Mulla kaikki vaatetangot on jo tunkutehokäytössä. Taidanpa kurkata, josko miehen kaapista löytyisi rakonen ... vai olisiko jokin luova sisustuselementtiratkaisu paree. Ruotsalainen lienee senkin jo keksinyt, siispä kohti Ikeaa!

  VastaaPoista
 2. Sanopa muuta... Ikeassa oli keittiöhärpäkeosastolla tankoja, ostinkin uhden, mutta eihän se riitä mihinkään, pitäisi olla vähintään kolme... Ja vielä kun löytäisi paikan niille tangoille :)

  VastaaPoista
 3. Hei miekin haluun tuollaisia! (Pitääkö oikeesti oottaa siihen asti, että ne saa sen IKEAn kasattua tänne Savon syämmeen vai onko tässä tehtävä pidempi ostosreissu..) Mahtava keksintö ruotsalaiset :D

  t. "kenkäparat kiittäis.."

  VastaaPoista