sunnuntai 13. helmikuuta 2011

The Puoti (not open today)
Tänään kirkas ja kylmä pakkaspäivä. Aamulla -20, joten issikkamaastoilu jäi väliin. Issikat tarkenee kyllä, mutta on mukavampaa maastoilla vähemmillä pakkasasteilla.

Tekemisen puutteessa päätin mennä kurkkaamaan puotiin.
Puoti on takapihan terassin päässä oleva piskuinen puutarhavaja tai -varasto. Siitä tuli kaksi vuotta sitten oivallinen kesäputiikki, jossa värkkasin kaikenlaisia romutöitä ja muuta mukavaa. Tutut ja jokunen tuntematonkin poikkesivat ostoksille tai muuten vaan kurkkaamaan puodin tunnelmaa. Kahvikupponen jos toinenkin tuli hörpättyä vielä elokuun pimeinä mutta lämpiminä iltoina puodin tervantuoksuisessa tunnelmassa, kynttilän valossa. Tuulikellot, kranssit, kassit ym. roikkuivat seinillä ja hyllyt notkuivat siivilöitä, piparimuotteja, lasipurkkeja, naruja, peltipurkkeja, ja kaikenmoista muuta materiaalia ja kirppistavaraa.
Viime kesän puoti toimi lähinnä sauna- ja kylppäriremontin tavaroiden ja muun asiaan kuuluvan roinan säilytyspaikkana (=kaatopaikkana). Kaatopaikkaa se taitaa lähinnä vieläkin muistuttaa (huomaavat ainakin puodissa aiemmin vierailleet)...

Tulevana kesänä se pääsee kuitenkin taas mun omaksi leikkimökiksi (äitini sanoi osuvasti, että sehän on kuin ison tytön leikkimökki, hih!). Kunhan pakkaset hellittää ja kevätaurinko kutistaa hanget, tämä kauppaleikki alkaa taas :)

Oottaa kesää!

Ellis

4 kommenttia:

  1. Jahuu, kesä ja puoti kera kaffekupposen ja rupattelun - tahtoo leikkiin mukaan!

    VastaaPoista
  2. Jeee! Kesä tänne nyt heti kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tosi makee juttu toi oma puoti! Kyllä se kesä sieltä tulee...

    VastaaPoista