tiistai 8. helmikuuta 2011

Aurora Vestiböle was hereTänään tuskailen siivoamatonta kotia, ruokaa, joka ei valmistu itsekseen, pyykkivuoria ja tekemättömien töiden listaa, johon ilmestyy koko ajan uusia asioita - niiden vanhojen roikkuessa yhä listalla. Lunta tulee koko ajan lisää ja mulle on iskenyt kola-allergia, siis lumikola-allergia.
Saan näppylöitä, jos menen liian lähelle lumikolaa, lapiokin aiheuttaa jo kutinaa.

Kotiin tultuani menin kirjahyllylle koluamaan yhtä kirjaa (en löytänyt), mutta sen sijaan löysin kaksi, jotka olin jo vallan unohtanut. Kaivoin kirjat esiin ja tajusin syyn tähän kaikkeen: meillä asuu hirviöitä!!!

Selasin kirjoja ja tunnistin heti tämänaamuisen vieraan (=tutun), Aurora Vestibölen. En meinannut löytää mitään kelvollista vaatetta päälleni... joinakin päivinä on koko ajan sellainen olo, että on jotenkin "väärät" vaatteet päällä. Ei tunnu kotoisalta. Kuulostaako tutulta? Sehän on tietenkin Auroran tekosia.

Puhelinhirviö Turino Pronto käy meillä aina silloin tällöin. No okei, aika usein...Tosin täytyy myöntää rehellisesti, että on sen käynnit vähentyneet huomattavasti. Tyypillinen Turino Pronton kepponen ajoittuu juuri siivouspäivään: hakiessani imuria kaapista, tuleekin "äkkiä" mieleen soittaa vanhalle ystävälleni. Kun puhelu sitten aikojen kuluttua loppuu, ei siivoamisesta meinaa enää tulla mitään. On jo alettava laittaa ruokaa, lähdettävä kauppaan tms. Näppärää ;)

Ei tarvitse kaukaa hakea myöskään tuota pyykkihirviö Tri Pyykkiä. Se pistäytyi jo eilen, kun meinasin unohtaa pyykit "rumpukuivatukseen" (=märkänä pesukoneeseen). Nytkin pyykkikorissa odottelee reilu satsi vaatteita pestyksi tulemista.

Ehkä kaikkein ei-toivotuimmat kotihirviövieraat ovat laiskurikolmikko Löysingtön, Vitkuiikka ja Lasse Ala-Viren. Ne saavat koko perheen pehmeän flegmaattisuuden valtaan. Niiden syytä on se, etten viitsinyt ottaa niistä edes kuvaa tähän!
Myös Hullerum Bullerum eli sekaisten huoneiden hirviö tekee visiittejä, etenkin nuorison huoneissa. Tohtori Noutolempi vie mennessään yksittäisiä sukkia, tärkeitä papereita, avaimia ja meillä etenkin lompakko ja kännykkä ovat sen tulilinjalla.

Huh mitä sakkia!

Ei kai tässä auta muu kuin yrittää häätää jollain konstilla näitä kutsumattomia vieraita täältä. Pyykit koneeseen, imuria kävelyttämään ja rätti heilumaan. Myöhemmin vaikka makkaratulet takkaan. Kuulostaa paremmalta?

Tehokasta tiistai-iltaa!


Laiskuri-Ellis


PS. Nämä oikeasti huikean hauskat Kotihirviöiden käsikirja ja Kotihirviöiden perheopas 2. -kirjat on kirjoittanut Stanislav Marijanovic. Suomennokset Tuomas Nevanlinna, Lasten Keskus (1997, 1999)


PSS. Muutama tunti myöhemmin..
Arvatkaa siivosinko? - En.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti